Jeugdraadsleden pleitten voor speelplaatsen

Woensdag 12 april was de eerste jeugdraadsvergadering van de gemeente Oldebroek. Het thema was speelplaatsen. De jonge raadsleden, leerlingen van de Regenboogschool en de Nassauschool, pleitten voor groene, gevarieerde speelplekken binnen en buiten de bebouwde kom die ook aantrekkelijk zijn voor kinderen met een beperking en ouderen.

Wethouder Liesbeth Vos en Ben Engberts waren aanwezig bij de vergadering. De wethouders spraken hun waardering uit voor de betrokkenheid en inzet van de leerlingen. Het onderwerp speelplaatsen hebben de leerlingen zelf gekozen. De raadsvergadering hebben zij goed voorbereid door informatie te verzamelen en te oefenen. Goede speelplekken vinden zij belangrijk en daar willen de leerlingen zich dan ook voor inzetten.

Zo hebben de kinderen van de Nassauschool met verschillende acties € 5000,- ingezameld voor vergroening van hun schoolplein. En verzekerden de kinderen van de Regenboogschool de wethouders dat zij plaats maken voor kinderen met een beperking op het speeltoestel dat speciaal voor hen bestemd is. “Want wij kunnen kiezen uit veel meer speeltoestellen.”

Voor de Nassauschool had wethouder Ben Engberts nog een speciale verrassing. Op de volgende boomfeestdag - waarschijnlijk in november - wordt een fraaie boom geplant op hun schoolplein.

Jeugdraadsvergadering

De jeugdraadsvergadering is een van de activiteiten die plaatsvindt om jeugd te betrekken bij de gemeente en de lokale politiek. Op 24 mei is het de beurt aan leerlingen van de Eben Haëzerschool en de Wegwijzer om in de rol van raadslid te kruipen.

Ook meedoen?

Scholen die willen meedoen met de volgende reeks jeugdraadsvergaderingen in 2024 kunnen zich melden via bvanelburg@oldebroek.nl.