Moestuincoach en chef-kok inspireren leerlingen om groente te eten

Van 3 april tot 7 april organiseerden basisschool de Wereldweide en peuteropvang de Wereldkinderen samen met Goed Bezig Oldebroek een moestuinweek voor alle leerlingen. Tijdens deze week gingen kinderen onder begeleiding van een moestuincoach aan de slag in de moestuin van de school. Hier leerden ze hoe ze groenten en fruit kunnen verbouwen en verzorgen. Onder leiding van een chef-kok kookten leerlingen ook alvast met deze groenten.

In de moestuinweek kregen de kinderen les over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Zaadjes werden gezaaid in de moestuin en een chef-kok liet zien hoe de kinderen de groenten kunnen verwerken in de lekkerste gerechten. Zo werd er een panpizza gemaakt van brood met tomatensaus en groenten.

Kevin Scholten, buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek hoopt dat deze moestuinweek niet alleen de kinderen inspireert, maar ook andere scholen en kinderdagverblijven om meer aandacht te besteden aan gezonde voeding en leefstijl. Neem voor meer informatie contact op via kscholten@oldebroek.nl.