14 bomen geplant aan Colijnhof in Wezep

Bij het speelterrein aan de Colijnhof in Wezep zijn 14 bomen geplant. Wethouder Ben Engberts sloeg in het bijzijn van drie vertegenwoordigers van milieu- en natuurvereniging Groentje de laatste paal in de grond. Groentje stelde 5 bomen beschikbaar voor deze locatie in het kader van haar eerder gepresenteerde Bomenplan ter vergroening van de dorpen. De gemeente heeft de andere 9 bomen aangeschaft en ook de groeiplaatsen beschikbaar gesteld.

“Bomen zijn onder meer belangrijk voor de biodiversiteit en om de opwarming van de aarde tegen te gaan”, deelt voorzitter Michiel Werner van Groentje mee. De natuur- en milieuvereniging heeft ongeveer 500 plekken voor het planten van bomen aangedragen. “Wij hebben vervolgens een groot deel van de voorgestelde locaties onderzocht en voor ruim 100 bomen ligt inmiddels een werkomschrijving klaar”, geeft wethouder Engberts aan.

Inzet

In Hattemerbroek zijn vorig jaar de eerste bomen geplant. “Onze inzet is dat deze ruim 100 bomen in het volgende plantseizoen geplant worden en daarvoor is ook geld van de gemeente nodig”, deelt Werner mee. Groentje biedt een deel van deze bomen aan. De milieu- en natuurvereniging heeft hiervoor een bijdrage ontvangen uit het Fonds Duurzaamheid van de Rabobank.

Mooi

Ben Engberts: “Het is mooi om dit samen met Groentje uit te voeren want bomen zorgen voor verkoeling en helpen dus om hittestress tegen te gaan. Investeren in bomen betekent zorgen voor de juiste boom op de juiste plaats.” De juiste plaats houdt in dat soort en hoogte worden afgestemd op de betreffende locatie. Er worden bij iedere nieuwe boom ook maatregelen genomen ter verbetering van de bodem.

Bomen geplant Colijnhof Wezep