Bouw Oldebroek West 3 weer een stap dichterbij

Wethouder Ben Engberts, namens Gemeente Oldebroek en Tom Munter van Mateboer Projectontwikkeling hebben op 15 april 2024 de kooprealisatieovereenkomst ondertekend. Hiermee is overeenstemming bereikt over het toevoegen van de grond van Mateboer in de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Oldebroek West 3. Het is een grootschalig nieuwbouwproject; de komende jaren worden hier 215 woningen gebouwd, naast de bestaande wijk Oldebroek West 2.

Met het toevoegen van dit perceel kan de wijk aan de zijde van de Wezenweg mooi worden afgerond en kunnen extra woningen worden gerealiseerd. De uitgewerkte voorkeursvariant de Woondeal met het perceel van Mateboer is op 9 januari gepresenteerd aan omwonenden en belangstellenden. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan.

Aansluiten bij woningbehoefte

Wethouder Ben Engberts: “Met de ondertekening van de overeenkomst zetten we een stap in de ontwikkeling van deze mooie nieuwe woonwijk. We hebben ingespeeld op de vraag naar diverse woningtypes in een groen plan. De opkomst tijdens de informatieavonden laat zien dat er veel vraag is bij de inwoners naar dit woningbouwproject.“

Verkoop volgend jaar

Tom Munter van Mateboer vult aan: “We zijn ondertussen al gestart met het uitontwikkelen van de woningen. Ons deel bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Als alles volgens planning loopt hopen we begin volgend jaar te kunnen starten met de verkoop.”

Inzien plannen

Wilt u meer informatie of de ontwerpbestemmingsplannen en bijbehorende stukken bekijken? Kijk dan op www.oldebroek.nl/oldebroekwest3

Ondertekening overeenkomst Oldebroek West 3 met Tom Munter van Mateboer en wethouder Ben Engberts