Buurtgezinnen: voor extra steun bij de opvoeding

Kunt u wat steun gebruiken bij de opvoeding van uw kinderen? Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een gezin waar uw kinderen regelmatig welkom zijn, zodat u even op adem kunt komen. Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan een helpende hand. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Buurtgezinnen is al in veel gemeenten actief, ook in de gemeente Oldebroek. Ieder gezin heeft moeilijke periodes en opvoeden kan heel pittig zijn. Buurtgezinnen vindt het belangrijk dat we elkaar wat meer helpen bij het opvoeden van onze kinderen.

Alexandra van den Tillaard is coördinator voor Buurtgezinnen in de gemeente Oldebroek. Zij woont in Wezep, is getrouwd en heeft drie zonen en een dochter. "Opvoeden is leuk en dynamisch, maar soms ook een hele uitdaging. Ik vind het mooi als gezinnen elkaar hierbij kunnen helpen en ook opvoedervaringen kunnen uitwisselen. Ik denk hierbij aan praktische steun, een luisterend oor, soms wat tips, maar ook met elkaar iets leuks doen. Buurtgezinnen geeft vorm aan deze steun; laagdrempelig en op basis van gelijkwaardig contact."

Informatie en aanmelden

Spreekt Buurtgezinnen u aan? Kijk voor meer informatie op www.buurtgezinnen.nl. Of neem contact op met Alexandra van den Tillaard via 06 278 633 44 of alexandra@buurtgezinnen.nl. Zij helpt bij het vinden van een steungezin in de buurt.

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen is ook op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen met opvoedervaring die steun willen bieden. Meld u als steungezin aan. Meer informatie via Alexandra van den Tillaard via 06 278 633 44 of alexandra@buurtgezinnen.nl.