Ideeën welkom voor kunstwerk dat herinnert aan oorlog en schenking Rotterdam

In het winkelcentrum van Wezep heeft decennialang een muziekkoepel gestaan. Een gedenksteen in deze koepel verwees naar een muziektent die Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog aan Wezep schonk voor het helpen van dwangarbeiders. De muziekkoepel is tijdens de herinrichting van het Meidoornplein afgebroken en daarbij is deze gedenksteen in stukken gebroken. Plan is de brokstukken te verwerken in een kunstwerk dat herinnert aan zowel deze schenking als de Bevrijding.

“We nodigen kunstenaars uit de gemeente Oldebroek uit om ideeën voor dit aandenken in te dienen. Bijvoorbeeld een mozaïek waarin de overblijfselen van deze gedenksteen kunnen worden verwerkt maar natuurlijk zijn ook andere suggesties voor de vormgeving welkom”, deelt burgemeester Tanja Haseloop – Amsing mee. Bedoeling is dit kunstwerk volgend jaar te onthullen. Het is dan 80 jaar geleden dat Oldebroek door de geallieerden werd bevrijd.

Aanleveren

Ideeën voor dit aandenken kunnen per email (burgemeester@oldebroek.nl) of per post naar de gemeente worden verstuurd. Het adres van het gemeentehuis is Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. Zet alstublieft boven uw email of brief: Idee voor kunstwerk met brokstukken gedenksteen.