Informatieavond over de wolf in Oldebroek

In het gemeentehuis van Oldebroek wordt dinsdag 16 april 2024 een informatieavond gehouden over de wolf. We organiseren deze bijeenkomst voor dierhouders en andere inwoners in onze gemeente met vragen over de aanwezigheid van de wolf.

Wie de avond wil bezoeken moet zich vooraf aanmelden. Dit kan tot en met uiterlijk maandag 15 april 2024 via het aanmeldformulier. 

De bijeenkomst wordt samen met de provincie georganiseerd. Maakt u zich zorgen over de terugkeer van de wolf in Nederland? Heeft u vragen over wolfwerende maatregelen die je kunt treffen of de subsidiemogelijkheden hiervoor? Of wilt u weten hoe het zit met schade melden of een schadevergoeding aanvragen? Dan bent u van harte welkom. "We gaan deze avond graag met u in gesprek", deelt burgemeester Tanja Haseloop - Amsing mee.

Deskundigen

Er zijn verschillende deskundigen in het gemeentehuis aanwezig met wie u uw zorgen of vragen kunt delen, onder wie een ecoloog en vertegenwoordigers van BIJ12 schadeafhandeling, de wolvencommissie en faunabeheer. De ecoloog kan bijvoorbeeld vertellen hoe wolven zich door Nederland verplaatsen en hoe zij zich tegenover mensen gedragen. Ook gedeputeerde Harold Zoet verleent medewerking aan deze informatieavond. 

Informatiemarkt

De deur van het gemeentehuis gaat om 19.00 uur open. De bijeenkomst gaat om 19.30 uur van start met een toelichting op het programma en een openingswoord van de burgemeester. Daarna volgen onder meer nog een gesprek tussen de burgemeester en de gedeputeerde en een informatiemarkt.