Nieuw viaduct over A28 gaat komende nacht open

De nieuwe toe- en afritten van de A28 bij Wezep worden in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april opengesteld voor verkeer. De huidige op- en afritten zijn daarna niet meer berijdbaar. Snelverkeer kan Wezep dan in- en uitrijden via het nieuwe viaduct over deze snelweg. Ook bedrijventerrein H2O is via deze nieuwe ontsluitingsroute bereikbaar.

Er zijn de afgelopen weken nog verschillende werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op de openstelling van dit viaduct waaronder het aanbrengen van asfalt, markeringen en een geleiderail. Ook moesten er nog herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de opleggingen van het viaduct. Het is gelukt om deze klussen eerder dan gedacht uit te voeren, deelt de provincie mee.

Carpoolplaats

We meldden eerder al dat de huidige carpoolplaats langs de Zuiderzeestraatweg wordt afgesloten. Aan de Duurzaamheidsstraat/Voskuilerdijk is ter vervanging een nieuwe carpoolplaats aangelegd.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over de aansluiting Wezep en H2O op A28 www.gelderland.nl/H2O en voor meer informatie over omleidingsroutes www.bereikbaargelderland.nl.