Nieuwe afslag Wezep van A28 gaat deze maand open

De werkzaamheden aan het nieuwe viaduct over de A28 bij Wezep zijn grotendeels afgerond. Als alles volgens plan verloopt dan worden de nieuwe op- en afritten in de nacht van 19 op 20 april opengesteld voor verkeer.

"Zodra de nieuwe toe- en afritten open zijn, sluiten we de oude af. Daarna zijn Wezep en bedrijvenpark H2O bereikbaar via de nieuwe toe- en afritten aan de A28. Deze planning kan vanwege de weersomstandigheden echter nog wijzigen", deelt de provincie Gelderland mee. Op www.gelderland.nl/H2O wordt de laatste stand van zaken over de werkzaamheden op en rond dit nieuwe viaduct gedeeld. 

Verbindingsweg N50-A28

De verbindingsweg N50-A28 van Kampen richting Amersfoort wordt in de aanloop naar deze openstelling nog enkele keren tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Dit gebeurt van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april tussen 21.00 en 05.00 uur. Het verkeer vanuit de richting Kampen wordt met behulp van gele borden omgeleid via het knooppunt Hattemerbroek. Op de A28 blijft dan 1 rijstrook open voor het verkeer en Wezep blijft via de bestaande aansluiting bereikbaar. Ook bij deze werkzaamheden wordt de kanttekening geplaatst: Deze planning kan nog wijzigen door weersomstandigheden.

Nieuwe carpoolplaats

De huidige carpoolplaats naast de A28 met in- en uitrit op de Zuiderzeestraatweg wordt afgesloten wanneer de oude op- en afritten niet meer berijdbaar zijn. Carpoolen kan dan vanaf een nieuw aangelegde en in tijdelijke vorm uitgevoerde parkeerplaats aan de Duurzaamheidsstraat/Voskuilerdijk nabij het nieuwe viaduct over de A28.