‘Nudes’ laat zien hoe je omgaat met sexting

Wat doe je als tiener wanneer je ongevraagd een naaktfilmpje van een klasgenoot krijgt doorgestuurd? En hoe kun je hierover als ouder met je kind in gesprek gaan? Wij nodigen ouders en tieners uit om de korte film NUDES te komen bekijken op donderdag 23 mei 2024 in MFC De Brinkhof in Wezep. De toegang is gratis.

In de korte film NUDES slaat de school alarm als enkele jongens uit Jordi’s klas niet op school komen, nadat ze gefilmd zijn onder de douche in de kleedkamer. NUDES zet aan het denken over het maken van keuzes wanneer jongeren in aanraking komen met (ongewenst) grensoverschrijdend gedrag. Na de film gaan we samen in gesprek over het thema seksualiteit.

Initiatiefnemer Robert Pruis: “Het is erg belangrijk om het gesprek met elkaar aan te gaan over dit thema. We vinden het vaak spannend en vermijden daarom het gesprek, maar dit is juist zo belangrijk. NUDES is tot stand gekomen door de ideeën van jongeren zelf, dat is uniek en levert ruimte op voor het gesprek. In het ‘napraatcafé’ praten we verder over onderwerpen en vragen die er zijn rondom seksualiteit. We willen jongeren en ouders handvatten meegeven om het gesprek met elkaar te voeren.“

De avond wordt georganiseerd door Jong Veluwe in samenwerking met de gemeente Oldebroek, Agnieten College Wezep, Nummer 13, Youth For Christ Wezep, Protestante stichting Jeugd en Jongerenwerk, politie, Centrum Jeugd en Gezin Oldebroek, Goed Bezig Oldebroek en Tactus Verslavingszorg. Kim de Zwaan en Robert Pruis begeleiden de avond.

Kom met uw kind de film bekijken!

U bent van harte welkom op donderdag 23 mei in MFC De Brinkhof in Wezep. De zaal opent om 19.15 uur en de avond start om 19.30 uur. De toegang is gratis en inclusief een consumptie voor in het ‘na-praatcafé’. Reserveer uw plek via www.ingesprekoverdekortefilm.nl.