Veluwse gemeenten en SVOC-LbO zetten zich gezamenlijk in voor veteranen

De Stichting Veteranen Ontmoetings Centrum Legerplaats bij Oldebroek (SVOC-LbO) en de zes omliggende gemeenten, Oldebroek, Hattem, Elburg, Heerde, Nunspeet en Epe werken samen om veteranen te vinden, te binden, te informeren en met elkaar in contact te brengen. Hiervoor werd op 28 donderdag maart een intentieverklaring ondertekend tijdens de veteranen Paaslunch op de Legerplaats bij Oldebroek.

De zes gemeenten en het VOC-LbO werken samen om invulling te geven aan de Veteranenwet, waarin erkenning, waardering en zorg de kernpunten zijn. De gemeenten doen dit door jaarlijks een lokale of regionale veteranendag te organiseren en de activiteiten van het VOC-LbO te faciliteren. Het VOC-LbO stelt veteranen in de regio in de gelegenheid elkaar te ontmoeten en bemiddelt zo nodig bij zorgvragen. Dit doen zij op hun eigen locatie met faciliteiten op de Legerplaats bij Oldebroek. Verdere samenwerking zal de effectiviteit van de veteranenzorg in de regio vergroten.

De intentieverklaring werd ondertekend door burgemeester Haseloop-Amsing (Oldebroek), burgemeester Sanderse (Hattem), burgemeester Rozendaal (Elburg), burgemeester Prinsen (Heerde), burgemeester Blom (Nunspeet), burgemeester Horn (Epe) en voorzitter Rosengarten van de SVOC-LbO.

Oproep voor veteranen

Bent u veteraan en wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van de activiteiten in de regio? Kijk dan op www.voc-lbo.nl of meld u aan voor de nieuwsbrief.

20240409 intentieverklaring SVOC-LbO groepsfoto