Augustus 2020

 • Meerderheid inwoners Oldebroek tevreden over dienstverlening en ondersteuning Wmo

  28 augustus 2020

  De gemeente Oldebroek heeft een ervaringsonderzoek uitgevoerd onder inwoners die in 2019 voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben aangevraagd. De resultaten van het onderzoek laten een positief beeld zien van de dienstverlening en de ondersteuning uit de Wmo.

 • Aanvullende ondersteuning Gelderse culturele, toeristische en recreatieve sector

  25 augustus 2020

  Cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme zijn van grote toegevoegde waarde voor de gasten en inwoners van de provincie Gelderland. Door Covid-19 staan deze sectoren zwaar onder druk. Provincie Gelderland wil, aanvullend op de maatregelen van het Rijk en de gemeenten, deze sectoren steunen met provinciale, Covid-19 overbruggingsmaatregelen.

 • Online Banenmarkt Regio Zwolle

  25 augustus 2020

  Op dinsdag 1 september van 10.00 tot 13.00 uur wordt de eerste online banenmarkt voor werkgevers en werkzoekenden in de arbeidsmarktregio Zwolle georganiseerd. Heeft u personeel nodig of zoekt u een baan? Wordt dan lid van de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Regio Zwolle’.

 • Zomers buffetje

  25 augustus 2020

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. Rondom het thema tradities schrijft ze deze week over een 'zomers buffetje.'

 • Brand en onrust in Wezep

  24 augustus 2020

  Afgelopen weekend werden we opgeschrikt door een woningbrand en onrust in Wezep. Een woning en schuur aan de Cotoneasterstraat in Wezep brandden in de nacht van zaterdag 22 augustus op zondag 23 augustus 2020 volledig af. Het is verschrikkelijk dat een heel gezin door de brand hun thuis is verloren. Ook voor de buurtbewoners was het een angstige gebeurtenis.

 • Nieuwe noodverordening per 21 augustus 2020

  21 augustus 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-en Oost-Gelderland, burgemeester Ton Heerts, heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze gaat per 21 augustus 2020 in.

 • Poffert

  20 augustus 2020

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. Deze week over poffert.

 • Houd corona buiten de deur

  19 augustus 2020

  Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Sinds de laatste persconferentie van 6 augustus 2020 is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af. Daarom heeft het kabinet op 18 augustus aanscherpingen aangekondigd.

 • Nieuwe noodverordening VNOG per 10 augustus 2020

  19 augustus 2020

  Vanwege de toename van het aantal besmettingen in Nederland gelden vanaf maandag 10 augustus in Noord- en Oost-Gelderland aanvullende maatregelen om grip te blijven houden op de verspreiding van het coronavirus.

 • Zomer in Gelderland

  10 augustus 2020

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. Deze week over 'Zomer in Gelderland'.

 • Fietstocht met Dorpsoverleg Hattemerbroek

  10 augustus 2020

  Op uitnodiging van Dorpsoverleg Hattemerbroek hebben burgemeester Tanja Haseloop, Marieke Tangenberg en Johan Neevel van gemeente Oldebroek een fietstocht gemaakt met het Dorpsoverleg. Het Dorpsoverleg werd vertegenwoordigd door Wilhelmien Krop, Jinny Witteveen en Klaas Blok.

 • Wijziging lediging papiercontainer

  10 augustus 2020

  In de week van 12 augustus zijn er asfalteringswerkzaamheden op de Zuiderzeestraatweg, tussen de Verlengde Looweg en de Collenhovensweg. Daarom kan op donderdag 13 augustus de papiercontainer niet worden geleegd.

 • Viert u ook Burendag?

  04 augustus 2020

  Op Burendag komen zoveel mogelijk buren met elkaar in contact. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag.

 • Afstand is een lastig ding

  04 augustus 2020

  De wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Uw gegevens in de Basisregistratie Personen

  04 augustus 2020

  De gemeente is wettelijk verplicht om persoonsgegevens van haar inwoners bij te houden. Die zijn nodig om bijvoorbeeld een identiteitskaart of een rijbewijs te kunnen maken, om te weten wie mag stemmen bij verkiezingen of om uitkeringen te verstrekken.