Brand en onrust in Wezep

Afgelopen weekend werden we opgeschrikt door een woningbrand en onrust in Wezep. Een woning en schuur aan de Cotoneasterstraat in Wezep brandden in de nacht van zaterdag 22 augustus op zondag 23 augustus 2020 volledig af. Het is verschrikkelijk dat een heel gezin door de brand hun thuis is verloren. Ook voor de buurtbewoners was het een angstige gebeurtenis.

Geen brandstichting

Even was er het vermoeden dat er sprake was van brandstichting. Uit onderzoek blijkt dat er geen reden is om daar vanuit te gaan.

Onrust onder omstanders

Tijdens de brand was het onrustig op het naastgelegen Meidoornplein. Omstanders keerden zich tegen de politie die juist ruimte wilden maken voor de brandweer. Hulpverleners belemmeren mag nooit. Laat staan geweld gebruiken tegen hen. Agressie en geweld tegen hulpverleners, zoals politie, is onacceptabel! De politie heeft de gebeurtenissen in onderzoek. Heb je informatie voor de politie? Bel dan 0900 8844. Was je betrokken? Meld jezelf.

Overlast

De afgelopen periode veroorzaakten jongeren op het Meidoornplein regelmatig overlast. We ondernemen verschillende acties om de overlast tegen te gaan. De twee mannen die het afgelopen weekend zijn aangehouden door de politie maken geen deel uit van de groepen jongeren die wij kennen van het Meidoornplein. De politie geeft aan dat zij in de leeftijd van rond de 25 jaar zijn.

Medeleven

Loco-burgemeester Liesbeth Vos – van de Weg: ”Met burgemeester Tanja Haseloop heb ik contact gehad over de gebeurtenissen, zij is namelijk op vakantie, maar ik houd haar natuurlijk op de hoogte. We leven mee met de bewoners en omwonenden en wensen hen uiteraard veel sterkte de komende tijd. Dit soort gebeurtenissen kunnen een grote impact hebben. Laten we er ook nu voor elkaar zijn en samen blijven werken aan een Wezep waar het goed leven, wonen en opgroeien is.”