Zomer in Gelderland

Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. Deze week over 'Zomer in Gelderland'.

Het is zomer in Gelderland. Oldebroek geniet daar volop van, en Omroep Gelderland komt op bezoek met een gelijknamig programma. Het kan niet mooier! Ook dit televisieprogramma is anders dan anders, maar staat wel weer bol van de gezelligheid. Wat een mooie manier om Oldebroek op de kaart te zetten.

Dit keer ging het in het programma over de kern Oldebroek. Een aantal weken geleden was Omroep Gelderland hier al met hun ‘praatpaal’. Voorbijgangers konden hun favoriete plekje doorgeven en een vrijwilliger nomineren. Afgelopen donderdag waren de opnames en de uitzending is op woensdag 19 augustus. Voor mij betekende het helaas, zo vlak voor de vakantie, een dubbele afspraak. Ik kon dus helaas niet bij de opnames aanwezig zijn.

Gelukkig kreeg ik wel de mogelijkheid om eerder op de dag een videoboodschap in te spreken voor dé vrijwilliger van Oldebroek. Heel fijn, want vrijwilligers in het zonnetje zetten, dat doen we in Oldebroek heel graag. In dit geval ging het om Jan van ’t Hof, maar het moet een lastige keuze geweest zijn want er zijn zoveel vrijwilligers actief in onze dorpen. Mensen die het verschil maken. Mensen die er staan. Die hun talenten inzetten om het niet alleen voor zichzelf goed te regelen, maar ook voor hun dorpsgenoten of anderen. Ik ben zo blij met al die mensen! Zonder hen zou het snel een saaie boel worden! Al die vrijwilligers zijn onbetaalbaar, en ik vind het heel belangrijk dat we dit ook met elkaar blijven uitspreken.

Wat dit keer de ‘spotlight’ extra bijzonder maakte is het feit dat de heer Van ‘t Hof persoonlijk flink geraakt is door corona. Het was, en is, voor ons allemaal een moeilijke en lastige tijd. Maar als je zó ziek bent geweest, is het extra bijzonder door je collega-vrijwilligers en mede-dorpsgenoten in het zonnetje te worden gezet. En het geeft ook hoop. Het kan goedkomen! Ik kan dat alleen maar positief ondersteunen. Met een videoboodschap en, na de vakantie, hopelijk ook met een persoonlijk bijpraatmomentje. 

Dankjewel Oldebroekers, dankjewel vrijwilligers en dankjewel Omroep Gelderland. Zomer in Gelderland editie Oldebroek is voor ons fantastisch!

En daarmee gaat ook mijn eerste zomer in Gelderland écht van start. Mijn vakantie staat voor de deur. Daarom neem ik u de komende weken in deze column niet mee in de actualiteit van het burgemeesterswerk maar leest u meer over familietradities en vakantiegewoontes in Huize Haseloop-Amsing. 

Tot over een paar weken!

Tanja Haseloop-Amsing
burgemeester