TONK-regeling verlengd, maak er nog gebruik van

Kunt u een financieel steuntje in de rug goed gebruiken? Veel mensen komen in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Bekijk of dit ook voor u geldt. U ontvangt dan een bedrag waarmee u uw woonkosten kunt betalen. Dit kan oplopen tot 1000 euro per maand!

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Het betalen van woonkosten kan dan een probleem zijn. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK-regeling. De regeling helpt mensen met het betalen van de woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water. De TONK-uitkering wordt maandelijks uitbetaald. 

De TONK kan ook een aanvulling zijn voor ondernemers met een Tozo-uitkering. 

Informatie en aanvragen

De TONK-uitkering kan aangevraagd worden voor de maanden juli 2021 tot en met september 2021, voor maximaal 3 maanden. De uitkering kan oplopen tot maximaal € 1000,- per maand. 

Let op: de Tonk-regeling is per 1 juli verlengd tot eind september. U kunt deze tegemoetkoming nog aanvragen voor de maanden juli tot en met september. Dan moet u de aanvraag uiterlijk 30 september 2021 indienen. Ook is het maximale bedrag verhoogd van € 500,-naar € 1000,-. De TONK-regeling is een onbelaste uitkering. Inwoners die al de TONK-regeling hebben ontvangen, krijgen een herberekening. 

Informatie en aanvragen

Alle informatie over deze regeling en de voorwaarden die eraan verbonden zijn, vindt u op de pagina over de TONK-regeling. Hier staat ook het aanvraagformulier.