Werkgroep dementie in Oldebroek

Op dit moment zijn er 290.000 mensen met dementie in Nederland en over 20 jaar is dit aantal verdubbeld tot meer dan een half miljoen. Een groot deel hiervan woont thuis en wordt verzorgd door mantelzorgers. De Werkgroep Dementie is een samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties, zorgorganisaties en het Sociaal team van de gemeente Oldebroek. De werkgroep ondersteunt mantelzorgers en maakt inwoners bewust van de grote impact van dementie.

De werkgroep doet dit onder meer door het geven van voorlichting en het organiseren van trainingen.

Voorlichting bij u

Een trainer van Stichting Alzheimer Nederland en een casemanager dementie van Icare, die werkzaam is in de omgeving, geven de voorlichting. Ook is er vanuit Sociaal Team Oldebroek een spreker, die informatie deelt over mantelzorg. Voorlichting over dementie kan gegeven worden bij uw groep, kerk of vereniging. Vragen die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn: ‘Wat is dementie’, ‘hoe herken ik signalen’, ‘hoe kan ik goed omgaan met iemand met dementie’ en ‘waar kan ik terecht voor ondersteuning’. Op www.alzheimer-nederland.nl vindt u veel informatie over dementie.

Gratis online trainingen

Word ook dementievriendelijk en doe een gratis online training! Er zijn twee basistrainingen die iedereen kan volgen, ook u: De 'GOED omgaan met dementie'-training en de 'In je buurt’- training. Hier leert u dementie te herkennen en lastige situaties op te lossen. Daarnaast zijn er ook twaalf trainingen voor specifieke beroepsgroepen. Volg alle trainingen op www.samendementievriendelijk.nl.

Voorlichting aanvragen

Neem contact op met Gert Zomer, consulent Informele Ondersteuning: gzomer@oldebroek.nl of 0525  63 83 33. Wij horen graag van u!