Augustus 2023

 • Vanaf 11 september 2023 geen behandeling van nieuwe verzoeken tot bestemmingsplanherziening of –wijziging

  31 augustus 2023

  Vanaf 11 september 2023 neemt de gemeente Oldebroek geen nieuwe verzoeken tot bestemmingsplanherziening of -wijziging meer in behandeling. De aanleiding hiervoor is dat een ontwerp-bestemmingsplanherziening of -wijziging voor 1 januari 2024 ter inzage moet liggen. Op 1 januari 2024 treedt namelijk de Omgevingswet in werking.

 • Kinderen aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race

  29 augustus 2023

  De gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek organiseren ook dit jaar weer de E-waste Race. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van elektronisch afval. De insteek van de E-waste Race is het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken!

 • Raadsgesprekken 6 en 7 september

  29 augustus 2023

  Op woensdag 6 en donderdag 7 september zijn er de volgende raadsgesprekken.

 • Gratis opfriscursus 'Mental Health First Aid'

  22 augustus 2023

  In 2018 boden de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek (NEO) een unieke cursus aan: 'eerste hulp bij psychische nood' - oftewel Mental Health First Aid. Sinds die start hebben meer dan 100 toegewijde beroepskrachten en vrijwilligers deze waardevolle cursus gevolgd.

 • Rotonde Rondweg/Duurzaamheidsstraat gesloten

  22 augustus 2023

  Provincie Gelderland werkt samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark op de A28. Als gevolg hiervan is de rotonde Rondweg/Duurzaamheidsstraat vanaf maandag 4 september afgesloten voor doorgaand verkeer voor de duur van 6 weken. Ook wordt dan de kruising Voskuilerdijk/Duurzaamheidsstraat afgesloten en aangepast.

 • Informatiebijeenkomst Oldebroek West 3

  22 augustus 2023

  Op woensdagavond 30 augustus organiseert gemeente Oldebroek een informatiebijeenkomst over het nieuwbouwproject Oldebroek West 3 voor omwonenden en overige belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats in De Zwikmeule (de Talter) aan de Stouwdamsweg 4 in Oldebroek. De inloop is vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. U bent van harte welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

 • Aangepaste openingstijden 30 augustus en 13 september 2023

  18 augustus 2023
 • Informatie over driedaagse festival Lowlands in Biddinghuizen

  15 augustus 2023

  Vrijdag start het driedaagse festival Lowlands in Biddinghuizen. Dit festival trekt ongeveer 65.000 bezoekers aan, die bijna allemaal het gehele weekend kamperen.

 • Verkeershinder op verschillende plekken in en rondom Zwolle

  15 augustus 2023

  Verschillende belangrijke wegen in Zwolle krijgen het nodige onderhoud, zodat zij er goed bij blijven liggen voor inwoners en bezoekers van de stad. Helaas zorgen de werkzaamheden ook voor verkeershinder. Om deze zo klein mogelijk te houden, wordt er tijdens de zomervakantie gewerkt. In verband met de werkzaamheden zijn de wegen in fasen afgesloten tussen dinsdagochtend 15 augustus en vrijdagochtend 25 augustus. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Plan uw reis van tevoren, reis anders of op een ander moment.

 • Waterspektakel en waterslagbal in de zomervakantie

  15 augustus 2023

  Om de zomervakantie af te sluiten organiseert Goed Bezig Oldebroek op vrijdag 18 augustus het Waterspektakel, met onder andere waterslagbal, een buikschuifbaan, waterpong, waterdart en waterpiñata!

 • Week van Duurzaamheid 2023

  15 augustus 2023

  Van 7 t/m 15 oktober is de jaarlijkse Week van Duurzaamheid in de regio Noord-Veluwe. De gemeenten in de Noord-Veluwe besteden dan extra veel aandacht aan duurzaamheid. Ook in de gemeente Oldebroek organiseren we de Week van Duurzaamheid. Met diverse acties en activiteiten prikkelen we onze inwoners om aan de slag te gaan met duurzaamheid.

 • Activiteitenbijdrage voor kinderen

  15 augustus 2023

  Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Het aanschaffen van schoolspullen brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Misschien komt u wel in aanmerking voor de Activiteitenbijdrage voor kinderen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan.

 • Holocaust-overlevende Maud Peper-Dahme overhandigt autobiografie aan burgemeester

  04 augustus 2023

  Eind juli 2023 bezocht Maud Peper-Dahme uit de Amerikaanse staat New Jersey de gemeente Oldebroek. Haar boek ‘Chocola – de smaak van de vrijheid’ overhandigde ze aan burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. Ook is het boek gratis aangeboden aan de groepen 8 van de basisscholen in Oldebroek en Elburg.

 • Assertiviteitstraining

  03 augustus 2023

  Vindt u het moeilijk om 'nee' te zeggen, wensen te uiten, kritiek te geven of aan te geven als u het ergens niet mee eens bent? Dan is de Assertiviteitstraining iets voor u! U leert hier verschillende vaardigheden om op te komen voor uzelf.

 • Gemeente Oldebroek maakt start met Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap

  01 augustus 2023

  Het is belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Oldebroek gelijk worden behandeld en dat iedereen kan meedoen. Dit noemen we inclusief Oldebroek. Daarom maakt de gemeente samen met inwoners en organisaties een plan om te zorgen dat mensen met een handicap mee kunnen doen. Dit heet de Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap. Om input te verzamelen worden er op dinsdag 29 en donderdag 31 augustus twee inwonersavonden georganiseerd.

 • Stremming spoorwegovergangen Keizersweg en Voskuilersteeg 10 en 11 augustus

  01 augustus 2023

  Op donderdag 10 augustus vanaf 14:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag 11 augustus van 01:00 uur tot 07:00 uur zijn de spoorwegovergangen Keizersweg en Voskuilersteeg afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

 • Akse Media start acquisitie Gemeentemagazine

  01 augustus 2023

  Het officiële Gemeentemagazine 2024 van de gemeente Oldebroek wordt uitgegeven door Akse Media uit Den Helder. Het nieuwe magazine verschijnt in januari 2024 en valt dan bij al onze inwoners in de bus. Akse Media is op dit moment actief met de werving van adverteerders en de actualisatie van het adressenoverzicht. Dit vindt plaats tot ongeveer half oktober.

 • Gemeente Oldebroek maakt start met Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap

  27 juli 2023

  Het is belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Oldebroek gelijk worden behandeld en dat iedereen kan meedoen. Dit noemen we inclusief Oldebroek. Daarom maakt de gemeente samen met inwoners en organisaties een plan om te zorgen dat mensen met een handicap mee kunnen doen. Dit heet de Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap. Om input te verzamelen worden er op dinsdag 29 en donderdag 31 augustus twee inwonersavonden georganiseerd.