Activiteitenbijdrage voor kinderen

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Het aanschaffen van schoolspullen brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Misschien komt u wel in aanmerking voor de Activiteitenbijdrage voor kinderen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan.

Hiervoor is een extra vergoeding beschikbaar voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Activiteitenbijdrage

Een Activiteitenbijdrage aanvragen kan voor uzelf, uw inwonende partner en inwonende kinderen van 0 tot 18 jaar. De Activiteitenbijdrage bedraagt per kalenderjaar € 100,- per volwassene en € 400,- per kind van 3 tot 18 jaar. Voor kinderen tot 3 jaar is er een bijdrage mogelijk voor een specifieke activiteit tot een maximum van € 400,- per kind. Gaat uw kind van de basisschool naar de middelbare school dan is er nog een extra bijdrage van € 400,- per kind. Deze kunt u aanvragen tussen juni en september.

Meer informatie en aanvragen

Kijk voor meer informatie of het aanvragen van de activiteitenbijdrage op www.oldebroek.nl/activiteitenbijdrage. Heeft u een vraag over de Activiteitenbijdrage of weet u niet zeker of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met het Sociaal Team via telefoonnummer 0525 63 83 33.

Hulp bij invullen aanvraagformulieren

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Heeft u vragen over geld? Of over wetten en regels? Dan bent u van harte welkom op het Financieel Spreekuur. Het team helpt u elke dinsdag tussen 10.00 - 12.00 bij MFC De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep. U kunt binnenlopen, een afspraak maken via telefoonnummer 0525 63 83 33 of e-mailen naar sociaalteam@oldebroek.nl. De dienstverlening is gratis.