Gemeente Oldebroek maakt start met Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap

Het is belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Oldebroek gelijk worden behandeld en dat iedereen kan meedoen. Dit noemen we inclusief Oldebroek. Daarom maakt de gemeente samen met inwoners en organisaties een plan om te zorgen dat mensen met een handicap mee kunnen doen. Dit heet de Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap. Om input te verzamelen worden er op dinsdag 29 en donderdag 31 augustus twee inwonersavonden georganiseerd.

Waar gaat het over

In Nederland hebben we twee miljoen mensen met een handicap. Zij kunnen bijvoorbeeld niet goed zien of horen, hebben een lichamelijke of verstandelijke handicap of psychische problemen. Soms zijn dingen in de samenleving zo geregeld dat inwoners met een handicap niet (goed) kunnen meedoen. Het gaat over onderwerpen die belangrijk zijn voor iedereen, zoals werk, wonen, vervoer, onderwijs, cultuur en sport. 

Aanmelden

Wij horen graag hoe we de gemeente Oldebroek meer inclusief kunnen maken voor inwoners met een handicap. U bent van harte welkom om mee te praten en uw ervaringen en ideeën te delen. Graag zien wij u op dinsdag 29 augustus 2023 om 19.00 uur in het gemeentehuis in Oldebroek of op donderdag 31 augustus 2023 om 19.00 uur in het Dorpshuis De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep. Aanmelden voor één van de twee avonden kan per mail naar naar Annet Prinsen

Vervolg

De gemeente spreekt met inwoners, ondernemers en organisaties over het leven in Oldebroek met een handicap of psychische problemen. Deze input gebruiken we voor het plan met verbeterpunten, dit wordt de Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap. Eind 2023 neemt de gemeenteraad een besluit over deze Inclusie-Agenda. Kunt u niet bij een inwonersavond aanwezig zijn, maar wilt u wel graag op de hoogte blijven? Op deze pagina leest u mee en kunt u het proces volgen.