Burgemeester en wethouder in gesprek met jongeren over de coronasituatie

Op donderdagavond 10 december van 19.00 tot 20.00 uur kunnen jongeren meedoen aan een livesessie op Instagram met burgemeester Tanja Haseloop-Amsing, wethouder Liesbeth Vos-van de Weg en jongerenwerker Rieneke Uitslag van Nummer 13.

Meedoen kan via de Instagrampagina van het jongerenwerk (@jongerenwerk_gemoldebroek).

Tijdens deze sessie praten zij met jongeren na over de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge van dinsdag 8 december. De jongeren kunnen hier vragen over stellen, vertellen hoe zij hierover denken en bespreken hoe zij zich de feestdagen van 2020 voorstellen.

Wethouder Liesbeth Vos: “Als gemeente willen we dat Oldebroek aantrekkelijk is voor de jeugd. Daarom willen we weten wat hen bezig houdt en betrokken zijn bij hun situatie. Goed om op deze passende manier met ze in gesprek te gaan!” Burgemeester Tanja Haseloop voegt toe: “In de strijd tegen het coronavirus is de inzet van jong en oud nodig. Daarom is het juist nu belangrijk dat we weten hoe het met onze jeugd gaat en samen met hen te zoeken hoe we ons het beste aan de maatregelen kunnen houden.”

Jeugdparticipatie

Gemeente Oldebroek wil jongeren meer betrekken bij gemeentelijke en landelijke politiek en hen inspraak geven op hun leefomgeving. Daarom wordt er op verschillende manieren ingezet op jeugdparticipatie. Een voorbeeld hiervan is de jeugdraadsvergaderingen voor groep 8 van de basisschool, die in 2021 van start gaan. De klassen worden uitgenodigd voor een jeugdraadsvergadering onder leiding van een raadslid, wethouder en/of burgemeester. Zij leren zo op een praktische wijze meer over de gemeenteraadraadsvergaderingen en het samen komen tot een raadsbesluit . Ook zal het College van Burgemeester en Wethouders volgend jaar op Collegetour gaan, waarbij zij jongeren opzoekt bij evenementen en met hen in gesprek gaat over hun leefomgeving.