December 2021

 • Ondertekening overeenkomsten Zwembad de Veldkamp

  29 december 2021

  Vorige week donderdag heeft gemeente Oldebroek het aanbestedingstraject kunnen afronden voor Zwembad de Veldkamp te Wezep en zijn de overeenkomsten getekend.

 • Beter beschermd met de boostervaccinatie

  28 december 2021

  De nieuwe omikronvariant van het coronavirus verspreidt zich heel snel. Daarom is het belangrijk dat iedereen die minstens drie maanden geleden is gevaccineerd of besmet is geweest nu een extra prik krijgt: de boostervaccinatie. Alle 18-plussers worden uiterlijk rond 7 januari opgeroepen om een afspraak te maken. Dit gaat van oud naar jong.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 16 december 2021?

  28 december 2021

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 16 december 2021 verschillende besluiten genomen.

 • Lever uw kerstboom gratis in

  28 december 2021

  Na de feestdagen kunnen inwoners hun kerstboom gratis inleveren op zes verschillende plaatsen in onze gemeente. Dat kan op woensdag 5 januari 2022 van 13.00 tot 16.00 uur op de volgende locaties.

 • Volle vaart vooruit

  28 december 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Feestdagen van NIX

  24 december 2021

  Kerst en Oud & Nieuw komen eraan. Veel volwassenen drinken dan alcohol. Ook kinderen krijgen dan soms de kans om een glaasje te drinken. Vooral voor kinderen die nog in de groei zijn is het schadelijk om alcohol te drinken. Hoe ga je daar als ouder tijdens de feestdagen mee om?

 • Dry January: zeg 'ja' tegen een alcoholpauze

  24 december 2021

  De dagen worden korter, je zit meer binnen en je wilt het thuis gezellig maken. Aan het eind van de middag schenk je een welverdiend glas rode wijn in. Dat hoort bij deze tijd van het jaar, toch? Of is het stiekem een gewoonte geworden?

 • Jeugdhulpregio Noord-Veluwe en Zeewolde sluit contracten af met aanbieders jeugdhulp na aanbestedingstraject

  23 december 2021

  In de afgelopen maanden heeft de jeugdhulpregio Noord-Veluwe en Zeewolde een aanbesteding doorlopen voor de inkoop van specialistische jeugdhulp. Hiermee is een volgende stap gezet in goede, duurzame zorg voor de jeugdigen. De jeugdhulpaanbieders waarmee de regio wil gaan samenwerken zijn bekend. Met deze aanbieders worden contracten afgesloten voor het geven van jeugdhulp vanaf 1 april 2022.

 • Carbidschieten doe je met een BOCK

  21 december 2021

  Wil jij met oud en nieuw carbidschieten? Vraag dan de hulp van een Bewust Oplettende Carbid Knaller, en word zelf ook een BOCK!

 • Hoe gaat het met de volwassenen en ouderen in Oldebroek?

  21 december 2021

  In het najaar van 2020 voerde GGD Noord- en Oost-Gelderland voor de derde keer een groot onderzoek uit onder volwassenen en ouderen in Noord- en Oost-Gelderland.

 • Jaarwisseling zo veilig mogelijk

  21 december 2021

  Ook dit jaar is de jaarwisseling niet zoals we die gewend zijn. Corona speelt ons opnieuw parten.

 • Kerst in elk (t)huis

  21 december 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Registratie aanduiding politieke groepering

  20 december 2021

  De voorzitter van het centraal stembureau van de gemeente Oldebroek maakt bekend dat op 21 december 2021 de aanduiding: Duurzaam Oldebroek is ingeschreven in het register politieke groeperingen van de gemeente Oldebroek.

 • Prikken Zonder Afspraak voorlopig stilgelegd

  19 december 2021

  In verband met de huidige situatie is Prikken Zonder Afspraak voorlopig opgeschort.

 • Verspreiding omikron vertragen: Nederland in lockdown

  18 december 2021

  Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht.

 • Grote hoeveelheid drugs in woning leidt tot onmiddellijke sluiting

  17 december 2021

  Op vrijdag 17 december werd bekend dat er een grote hoeveelheid drugs is aangetroffen aan de Sneeuwbesstraat 17 in Wezep. Vanwege de ernst van de situatie heeft de burgemeester besloten tot onmiddellijke sluiting.

 • Buitendienst VCA gecertificeerd

  17 december 2021

  Het afgelopen half jaar hebben de medewerkers van de afdeling Buitendienst van de gemeente Oldebroek in samenwerking met Kader Group toegewerkt naar de VCA certificering. Op 16 december 2021 hebben de medewerkers het VCA certificaat uitgereikt gekregen van Normec NCK. Zij zijn daarmee voor drie jaar VCA gecertificeerd.

 • Toetreding gemeente Hattem tot samenwerkende rekenkamercommissies Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten

  17 december 2021

  De gemeente Hattem heeft gevraagd om met ingang van 1 januari 2022 toe te treden tot de samenwerkende rekenkamercommissies van Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

 • Eerste steen voor het Hart van Oosterwolde

  16 december 2021

  Op donderdag 16 december 2021 legden wethouder Bob Bergkamp en Nanne Schoonhoven (voorzitter Dorpsbelang Oosterwolde) de eerste steen voor het Hart van Oosterwolde in aanwezigheid van onder anderen Alex Dickhof (voorzitter vereniging De Heerdt), Gerrit Jan Veldhoen (VSCO’61) en Wim Prins (Prins Bouw BV). De eerste steen is een teken van waardering voor de inzet van inwoners voor het Hart van Oosterwolde, een prachtige voorziening voor het eigen dorp.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  16 december 2021

  Op donderdag 16 december 2021 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Gewijzigde openingstijden

  16 december 2021

  Rond de feestdagen zijn er aangepast openingstijden.

 • Avondsluiting wordt verlengd, basisonderwijs week eerder dicht

  14 december 2021

  Het aantal coronabesmettingen is nog steeds heel hoog en er liggen nog steeds veel coronapatiënten in het ziekenhuis. Wel lijkt het er voorzichtig op dat we over deze piek van de deltavariant heen zijn. De effecten van de maatregelen en onze gezamenlijke inzet zijn dus zichtbaar. Maar zolang de ziekenhuizen vol liggen en reguliere behandelingen en operaties worden uitgesteld, moeten we het virus verder blijven terugdringen.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 16 december over?

  14 december 2021

  Donderdag 16 december 2021 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering wordt door middel van videoconferentie gehouden en is te volgen via internet en Loco TV. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” kunt u lezen hoe u de vergadering op afstand kunt volgen.

 • Camera’s op het Meidoornplein

  14 december 2021

  In week 50 worden op het Meidoornplein camera’s geplaatst van Bouwatch. Voor beveiligingsdoeleinden is er al jaren cameratoezicht op en rond het Meidoornplein.

 • Meedoen

  14 december 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Burgemeester bezoekt nieuwe bibliotheekvoorziening in Noordeinde

  10 december 2021

  Op woensdag 8 december 2021 bracht burgemeester Tanja Haseloop-Amsing een verrassingsbezoek aan de onlangs geopende bibliotheekvoorziening in dorpshuis ‘t Noorderhuukien in Noordeinde. De burgemeester sprak met de twee initiatiefnemers en doneerde persoonlijk twee boeken.

 • Burgemeester Haseloop sluit woning in Wezep na het aantreffen van drugs

  10 december 2021

  Op vrijdag 10 december 2021 heeft de burgemeester van Oldebroek een woning gesloten aan de Houthakkersweg 46 in Wezep. Dit betreft een huurwoning van woningcorporatie deltaWonen. Het politieonderzoek is opgestart nadat er een melding werd gedaan via Meld Misdaad Anoniem. De sluiting van de woning vond plaats vanwege het aantreffen van drugs, waaronder de drugs 3-MMC.

 • Buurtbewoners en Rotary planten duizenden tulpenbollen

  08 december 2021

  Eind november zijn op meerdere, openbare plekken in de gemeente Oldebroek duizenden tulpenbollen geplant. Het is een najaarsactie die zorgt voor voorjaarsvreugde.

 • Zaterdag op TV bij RTL Z: Een zeezoutbatterij die opgewekte energie kan opslaan

  07 december 2021

  Kijk op zaterdag 11 december om 16.30 uur naar How it’s Done op RTL Z, en kom meer te weten over deze Wezepse uitvinding van Dr Ten / Marnix ten Kortenaar. Hier alvast een voorproefje!

 • Voorkom schoorsteenbrand, stook veilig

  07 december 2021

  Het klinkt als een zware storm, als een ‘loeiend geluid’ in het rookafvoerkanaal. Van buitenaf zijn er vlammen te zien die uit de schoorsteen opstijgen. Schoorsteenbrand!

 • Handen schoon tijdens het winkelen

  07 december 2021

  Onlangs spraken de ondernemers, horecaondernemers en burgemeester Haseloop – Amsing met elkaar. Aanleiding was het ingaan van de nieuwe coronamaatregelen en de gevolgen hiervan voor ondernemers.

 • Schaatslessen met Goed Bezig

  07 december 2021

  In januari en februari 2022 organiseert Goed Bezig Oldebroek op vier woensdagmiddagen schaatslessen bij De Scheg in Deventer. Kinderen uit groep 5 tot en met 8 kunnen zich hiervoor tot 22 december 2021 inschrijven.

 • De rode loper

  07 december 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.