Beter beschermd met de boostervaccinatie

De nieuwe omikronvariant van het coronavirus verspreidt zich heel snel. Daarom is het belangrijk dat iedereen die minstens drie maanden geleden is gevaccineerd of besmet is geweest nu een extra prik krijgt: de boostervaccinatie. Alle 18-plussers worden uiterlijk rond 7 januari opgeroepen om een afspraak te maken. Dit gaat van oud naar jong.

Extra bescherming

De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Kort na de vaccinatie heb je namelijk een grote hoeveelheid antistoffen in je lichaam. Dit vermindert de kans dat je ziek wordt door de nieuwe variant. De boosterprik helpt daarom extra goed tegen ziekenhuisopname bij corona en kan daarmee een te grote drukte in de ziekenhuizen helpen voorkomen. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk de boosterprik krijgen.

Nog niet (volledig) gevaccineerd?

Ook als je nog niet of nog niet volledig bent gevaccineerd, heb je nu meer dan ooit antistoffen nodig om je te beschermen tegen ziekte en ziekenhuisopname door corona. Het is nu een belangrijk moment om alsnog de eerste of tweede prik te halen.

Uitnodigen van oud naar jong

Uitnodigen gaat op leeftijd, van oud naar jong. Alle 60-plussers zijn al opgeroepen. Kijk op coronavaccinatie.nl/booster of jouw geboortejaar al aan de beurt is.

De afspraak

Ben je aan de beurt en ben je meer dan drie maanden geleden gevaccineerd of besmet geweest met het coronavirus? Maak dan online een afspraak via coronavaccinatie-afspraak.nl.
Je hoeft niet te wachten op de uitnodiging per brief. Bij het maken van de afspraak kun je kiezen uit drie momenten. Komen deze tijdstippen je niet goed uit? Maak dan nog geen afspraak, maar kijk een paar dagen later weer. Omdat de GGD’en flink aan het uitbreiden zijn, komen er steeds nieuwe momenten bij. Je kunt de boosterprik alleen krijgen als je een afspraak hebt gemaakt.

Je krijgt de boostervaccinatie met een mRNA-vaccin: BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen.

Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Antwoorden vind je op coronavaccinatie.nl/booster.