Buurtbewoners en Rotary planten duizenden tulpenbollen

Eind november zijn op meerdere, openbare plekken in de gemeente Oldebroek duizenden tulpenbollen geplant. Het is een najaarsactie die zorgt voor voorjaarsvreugde.

Tulpenbollen planten. Daarmee wil Rotary Oldebroek-Elburg de inwoners in 2022 een vrolijke lente bezorgen. Twaalfduizend bollen zijn er beschikbaar gesteld en door de leden van de Rotary samen met buurtbewoners in zowel Oldebroek als Elburg gepoot. Het doel van de actie is tweeledig: de gemeenten verfraaien en tegelijkertijd alle inwoners een hart onder de riem steken door een vrolijk beeld te creëren in het voorjaar. Diverse zichtbare plekken in het openbaar groen in Hattemerbroek, Noordeinde, Oldebroek, Oosterwolde en Wezep zullen voorzien worden van een oase van kleur. Tulpen bieden in het voorjaar direct kleur, maar ook geur én leven in een, tot voor kort, nog stille openbare ruimte.

Rond het beeld bij het gemeentehuis zette ook burgemeester Tanja Haseloop-Amsing tulpenbollen in de grond, samen met Agnes de Jong van Oldebroeks Buurtbelang en Rintje de Jong van de Rotary. “Tulpenbollen creëren verbinding. Het gezamenlijk poten van deze bollen in openbaar groen is een middel om met elkaar in gesprek te komen, om aandacht te geven en te verbinden bij het samen mooier maken van je woonomgeving”, aldus de burgemeester. “Ik werk hier dan ook graag aan mee.”

20211208_Tulpenbollen-planten-rotary-tanja