Carbidschieten doe je met een BOCK

Wil jij met oud en nieuw carbidschieten? Vraag dan de hulp van een Bewust Oplettende Carbid Knaller, en word zelf ook een BOCK!

In Oldebroek is het schieten met carbid alleen toegestaan buiten de bebouwde kom, tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur met maximaal vier carbidbussen per locatie. Carbidschieten is een mooie traditie, maar niet zonder gevaren. Het is belangrijk om ongelukken en blijvende gehoorschade te voorkomen.

Wil jij knallen als een echte BOCK? 

Houd je dan aan de volgende veiligheidstips:

  • Bereid je goed voor en weet wat de regels zijn in Oldebroek. Steek alleen carbid af buiten de bebouwde kom, binnen het genoemde tijdvak.
  • Gebruik gehoorbescherming en draag een veiligheidsbril.
  • Zorg voor EHBO en voor voldoende blusmiddelen (water om brandwonden te koelen, blusdeken) zodat je goed kunt handelen als er toch iets misgaat.
  • Gebruik goed materiaal. Gebruik alleen een melkbus die in goede staat is en een stevige bodem heeft . Schiet met een plastic bal in plaats van een deksel en zorg dat de bus na het ontsteken niet achteruit kan schieten.
  • Ontsteek het carbid veilig. Ontsteek de bus met een fakkel op een stok, terwijl je zelf aan de zijkant van de bus staat. Ga nooit op de bus zitt en. Zorg dat het publiek op veilige afstand is.

Kijk voor meer informatie op de website www.wieisdebock.nl en bekijk daar hoe Mooi Wark het goede voorbeeld geeft!

20211221 Carbidschieten BOCK