Jaarwisseling zo veilig mogelijk

Ook dit jaar is de jaarwisseling niet zoals we die gewend zijn. Corona speelt ons opnieuw parten.

Om het aantal coronabesmettingen te beperken en de verspreiding van de omikron-variant te vertragen moeten we zoveel mogelijk thuis blijven en onze onderlinge contacten beperken. We doen dit om de mensen in de zorg te ontzien en om de lockdown zo kort mogelijk te laten duren.

Carbid schieten

Samen knallend met carbid het jaar uitschieten is voor veel mensen een traditie. We roepen iedereen op om bij het carbid schieten vooral het gezond verstand te gebruiken en dit zo veilig mogelijk te doen. Dat wil zeggen met niet meer dan vier personen, zonder alcohol te drinken en met voldoende afstand tot anderen. We adviseren u dringend om dit op uw eigen terrein te doen en hierbij bovendien alle veiligheidsregels en coronamaatregelen na te leven. Carbid schieten binnen de bebouwde kom van de gemeente Oldebroek is verboden. Ook is het niet toegestaan om met meer dan vier bussen tegelijk te schieten. Voor goede voorlichting over veilig carbid schieten verwijzen we naar de BOCK-campagne www.wieisdebock.nl. Want een echte BOCK verknalt het niet!

Vreugdevuur

Een vuurtje stoken is natuurlijk leuk. Zonder geldige ontheffing van het stookverbod is een vreugdevuur verboden. Voor het stoken van een vreugdevuur zonder ontheffing worden bovendien forse boetes uitgeschreven. Het aanvragen van een ontheffing is inmiddels niet meer mogelijk. In een stookton op eigen terrein een vuurtje stoken is natuurlijk toegestaan, maar met maximaal vier bezoekers.

Vuurwerk

Door het landelijke vuurwerkverbod zit ook vuurwerk afsteken er dit jaar helaas niet in. Vuurwerk van categorie F2 en hoger mag u niet in bezit hebben, afsteken of vervoeren. 

Controles

Voorafgaand aan, tijdens en kort na de jaarwisseling controleren de gemeentelijk toezichthouders en politie op naleving van deze wetten en regels. 

Alleen samen krijgen we corona onder controle. We rekenen op u en op jou!