December 2022

 • Werken bij de gemeente Oldebroek

  27 december 2022

  De gemeente Oldebroek is volop in beweging. Dit doen we graag met gepassioneerde collega’s die, binnen hun eigen specialisme, willen bijdragen aan de maatschappij. Voel je een match met onze organisatie en een openstaande vacature? Dan ontmoeten we je graag!

 • Honden en katten houden niet van vuurwerk

  27 december 2022

  Tijdens de jaarwisseling schrikken veel honden en katten van het carbidschieten. Soms vluchten ze en raken ze verdwaald.

 • Regels voor een veilige jaarwisseling

  27 december 2022

  Oudjaarsavond staat alweer voor de deur. We gaan 2022 afsluiten en 2023 inluiden. Voor een gezellige en plezierige jaarwisseling voor iedereen, zetten we de regels even op een rij.

 • Carbidschieten: word jij een BOCK?

  27 december 2022

  Ga jij carbidschieten op Oudejaarsdag? Vraag dan de hulp van een Bewust Oplettende Carbid Knaller, en wordt zelf ook een BOCK!

 • Discoschaatsen in ’t Loo

  27 december 2022

  Op vrijdag 30 december tussen 16:00 en 20:30 uur organiseert Goed Bezig Oldebroek discoschaatsen voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Dit is onderdeel van en georganiseerd in samenwerking met het ATB Winterfestijn.

 • Alcohol tijdens de feestdagen

  27 december 2022

  Nog een paar dagen en dan is het Oud & Nieuw. Veel volwassenen drinken dan alcohol. Ook kinderen krijgen tijdens de feestdagen soms de kans om een glaasje te drinken of te ‘proeven’. Vooral voor kinderen die nog in de groei zijn is het schadelijk om alcohol te drinken. Hoe ga je daar als ouder mee om?

 • 2022 maakt plaats voor 2023

  27 december 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Lever je kerstboom en vuurwerkafval in

  27 december 2022

  Wil je een leuk zakcentje verdienen? Per volle vuilniszak met vuurwerkafval of kerstboom krijg je als basisschoolleerling € 0,50. Volle zakken en kerstbomen kun je inleveren op woensdag 4 januari 2022 bij één van de zes onderstaande locaties.

 • Kersttoespraak van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing

  23 december 2022

  Lees hier de kersttoespraak van de burgemeester.

 • Nieuwe Nederlanders worden verwelkomt door burgemeester Tanja Haseloop - Amsing

  23 december 2022

  Vier inwoners van de gemeente Oldebroek kregen op donderdag 22 december 2022 officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing vier keer het “Koninklijk Besluit tot naturalisatie” uit.

 • Gemeenten zetten handtekening onder samenwerking Willemsen– de Koning

  23 december 2022

  Gistermiddag hebben burgemeester Jan Nathan Rozendaal en wethouder Henk Wessel namens de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hun handtekening gezet onder een nieuw contract met Willemsen-de Koning Groep B.V.

 • Wildspiegels bij Bovenheigraaf: tegen dierenleed, voor veiligheid

  21 december 2022

  Op woensdagmorgen 21 december 2022 plaatste wethouder Ben Engberts de eerste wildspiegel in de grond langs de Bovenheigraaf in ’t Loo Oldebroek. Deze wildspiegels, eigenlijk paaltjes met speciale reflectoren, zijn goed voor de veiligheid van zowel mens als dier. Ze weerkaatsen het licht van koplampen in diverse kleuren waardoor reeën, dassen, wilde zwijnen en andere dieren schrikken. Dat weerhoudt ze ervan direct de weg over te steken in het donker.

 • Loket Burgerzaken en informatiebalie 21 december 2022 gesloten voor publiek

  20 december 2022

  Vanwege de aanwezigheid van onze collega’s van cluster Burgerzaken bij de condoleance en uitvaart van onze collega, is woensdagmiddag van 12.30 - 15.30 uur het loket Burgerzaken en de Informatiebalie gesloten voor publiek.

 • Gemeentehuis, gemeentewerf en Sociaal Team gesloten

  20 december 2022

  Op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, zijn het gemeentehuis, de gemeentewerf en het Sociaal Team gesloten.

 • Burgemeester ontvangt maquette ‘Olde Ambtshuus’

  20 december 2022

  Op maandag 12 december ontving burgemeester Tanja Haseloop - Amsing de maquette van het voormalige gemeentehuis aan de Zuiderzeestraatweg 139. Ze kreeg de maquette van de maker, de heer Hendrik Jan Bruijnes.

 • Schaatslessen Goed Bezig Oldebroek

  20 december 2022

  Goed Bezig Oldebroek organiseert voor kinderen uit groep 4 t/m 8 schoolschaatsen bij de Scheg in Deventer. Deelnemers kunnen vier woensdagmiddagen deelnemen aan deze 45 minuten durende lessen. Ze leren schaatsen of voor wie dat al kan, nog beter te worden. Na afloop de vier lessen krijgen alle kinderen een schaatscertificaat.

 • Afvalbakken afgesloten tijdens jaarwisseling

  20 december 2022

  Om vernieling tegen te gaan worden alle afval- en hondenpoepbakken, kleding- en glascontainers in de gemeente Oldebroek rond de jaarwisseling tijdelijk afgesloten.

 • Een kerstboom ‘halen’

  20 december 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • RES doelstelling zonneparken en windmolens gehaald

  19 december 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek is blij met het behalen van de ambitie van de RES (Regionale Energiestrategie) doelstelling. In de RES zoeken gemeenten samen met de provincie, waterschappen en netbeheerders naar goede plekken voor zonnevelden en windturbines. Er zijn vergunningen afgegeven voor 27 hectare zon op land, waarvan 15 ha drijvend, en vier windmolens binnen de gemeentegrenzen.

 • Ondertekening anterieure overeenkomst recyclinglocatie Oldebroek

  16 december 2022

  Op vrijdag 16 december 2022 ondertekenden wethouder Ben Engberts en directeur Ton van der Giessen van Van Werven een anterieure overeenkomst voor de Middeldijk 16 in Hattemerbroek. Hiermee zijn zowel de verhuizing van de recyclingvestiging Van Werven als de mogelijkheid voor Ontwikkelingsmaatschappij H2O om meer passende bedrijven op deze locatie onderdak te bieden een stap dichterbij.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  15 december 2022

  Op donderdag 15 december 2022 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Inspraakperiode cultuurnota

  14 december 2022

  Samen naar een breed cultuurbeleid. Burgemeester en wethouders maken bekend dat er een concept cultuurnota is opgesteld.

 • RES-regio Noord-Veluwe vraagt versnelde uitbreiding stroomnet

  13 december 2022

  Het elektriciteitsnet in Nederland moet versneld worden uitgebreid. Gemeenten in de Noord-Veluwe moeten ruimte krijgen om lokaal en regionaal oplossingen te realiseren. De regiogemeenten doen deze oproep na het bericht van TenneT dat de maximale capaciteit van het elektriciteitsnetwerk in Gelderland, Flevoland en Utrecht is bereikt.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 15 december over?

  13 december 2022

  Donderdag 15 december begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” kunt u lezen hoe u de vergadering ook op afstand kunt volgen door een livestream op internet en Loco TV.

 • Beschikking uitgebreide omgevingsvergunning Verlengde Looweg 7 in Oldebroek

  13 december 2022

  Het college van B&W maken bekend, dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het uitbouwen van het kantoorpand aan de Verlengde Looweg 7 in Oldebroek.

 • Takkenroute: ophaalservice takken en snoeihout

  13 december 2022

  De laatste ronde van het jaar is op donderdag 22 december 2022. U kunt uw takken en snoeihout gratis laten ophalen door de firma ABL. De gemeente organiseert deze takkenroute acht keer per jaar.

 • Gemeente Oldebroek neemt bodycam in gebruik

  13 december 2022

  Met ingang van donderdag 8 december is de BOA van de gemeente Oldebroek uitgerust met een bodycam. De gemeente Oldebroek loopt hierin samen op met de gemeenten Hattem en Heerde. Ook in veel andere gemeenten in het land mogen de BOA’s een bodycam gebruiken.

 • Stoken met minder rookoverlast

  13 december 2022

  Nu het winter is, staan de open haarden en hout¬kachels weer aan. Bij het aansteken van hiervan ontstaat er rook. Die rook bevat ook schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.

 • Jan Slagboom onderscheiden voor redden weidevogels

  13 december 2022

  Op woensdag 30 november is vrijwilliger Jan Slagboom uit Hattemerbroek verkozen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger van 2022. Jan is coördinator van weidevogelgroep Randmeerkust.

 • Oud en nieuw – oude tijden herleven

  13 december 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Stikstofruimte: Terug naar de Veluwe

  09 december 2022

  “Verbazing, verwondering, ongeloof”, zijn de woorden die burgemeester Jan Willem Wiggers van Heerde uitspreekt over de laatste ontwikkelingen rondom Lelystad Airport. “Op de Noord-Veluwe zijn we zoekende naar stikstofruimte om huizen te bouwen, bedrijfsvestigingen mogelijk te maken en boeren te helpen. Vervolgens gaat de Schiphol Group zonder overleg Veluwse bedrijven opkopen om zo aan de voor hen benodigde ruimte te komen. Terwijl wij die ruimte voor onze samenleving hier al dringend nodig hebben. Ik roep het kabinet op om ervoor te zorgen dat deze rechten weer terugkeren in de gebieden waar ze zijn weggekocht.”

 • Ondertekening raamovereenkomst prestatieafspraken in Oldebroek

  08 december 2022

  Op donderdag 8 december hebben de Gemeente Oldebroek, Omnia Wonen, deltaWonen, Bewonersraad deltaWonen (CBR) en Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen (SHOW) de raamovereenkomst prestatieafspraken 2023- 2028 ondertekend. Met deze overeenkomst zetten de partijen in op een aantrekkelijke woon-, werk en leefomgeving in de gemeente Oldebroek.

 • Eindejaars Energiebespaaractie: 50 procent korting op vloerisolatie, raamfolie en meer!

  06 december 2022

  In de maand december kun je de helft van je aankoopbedrag terugkrijgen als je één of meerdere energiebespaarproducten hebt gekocht. Denk aan isolatiematerialen, ledverlichting, infraroodpanelen en nog veel meer.

 • Militaire oefening

  06 december 2022

  De komende tijd is er een militaire oefeningen in de gemeente.

 • Verpachting grond bij inschrijving

  06 december 2022

  Namens burgemeester en wethouders van Oldebroek wordt grond in kortdurende pacht/huur aangeboden voor het jaar 2023.

 • Wijkhelden, bedankt!

  06 december 2022

  Mede dankzij de Wijkhelden van de gemeente Oldebroek is onze leefomgeving schoon. Daarom kregen afgelopen week alle volwassen Wijkhelden een presentje. Kinderen krijgen per ronde een zakcentje.

 • Dag Sinterklaasje, hallo Kerstman!

  06 december 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis op 5 december

  01 december 2022

  Maandag 5 december 2022 sluiten de deuren van het gemeentehuis om 16.00 uur.

 • Live meekijken gecombineerde commissievergaderingen Financiën & Bedrijfsvoering en Samenleving & Bestuur

  01 december 2022

  Op donderdag 1 december 2022 om 19.30 uur vergaderen de commissies Financiën & Bedrijfsvoering en Samenleving & Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.