December 2023

 • Kersttoespraak burgemeester Haseloop-Amsing: 'Hoopvol naar 2024'

  25 december 2023

  Bekijk hier de Kersttoespraak 2023 van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. Zij wenst u fijne feestdagen, blikt terug op het afgelopen jaar en spreekt haar wensen uit voor 2024.

 • Kooprealisatieovereenkomst de Brink ondertekend

  22 december 2023

  Gemeente Oldebroek en Reinbouw Vastgoed B.V. hebben deze week de kooprealisatieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een woongebouw met 12 appartementen en de aankoop van de benodigde grond aan de Brink in Wezep. De handtekeningen werden gezet door wethouder Ben Engberts en ceo Bas Reinders van Reinbouw Vastgoed B.V. De gemeenteraad van Oldebroek stemde in 2021 in met het realiseren van een woongebouw, een park en extra parkeerplaatsen op deze locatie. Het gebied behoudt zijn open en landelijk karakter.

 • Heerde, Hattem, Oldebroek en Elburg heffen en innen vanaf september 2024 samen de gemeentebelastingen

  22 december 2023

  De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Heerde, Hattem, Oldebroek en Elburg hebben besloten om een samenwerking aan te gaan voor het heffen en innen van de gemeentebelastingen. Naar verwachting start de samenwerking vanaf 2 september 2024.

 • Ga in de kerstvakantie op avontuur met Goed Bezig Oldebroek

  19 december 2023

  Op woensdag 20 december geeft buurtsportcoach Kevin Scholten van Goed Bezig Oldebroek het startschot voor het leukste buitenspel in kerstvakantie: Goed Bezig Caching: Kerst- en Nieuwjaarseditie. Goed Bezig Caching is een beweegactiviteit voor het hele gezin, op de Wezepse heide. Een zoektocht waarbij je aan de hand van een landkaart op de telefoon caches (bordjes met QR code) moet zoeken en kans maakt op prijzen.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 14 december 2023?

  19 december 2023

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 14 december 2023 verschillende besluiten genomen.

 • Alcohol tijdens de feestdagen

  19 december 2023

  Het is weer bijna kerstvakantie. Dat betekent eten, gezelligheid, cadeautjes en chillen. Misschien komt je kind deze vakantie voor de vraag te staan ‘Zal ik ook een keertje roken, vapen of alcohol proberen?’ Om je kind te helpen om dan ‘nee’ te zeggen is duidelijkheid van jou als ouder/verzorger belangrijk.

 • Samen kunnen we zorgen voor veilige en gezellige jaarwisseling

  19 december 2023

  Oud & Nieuw staat weer voor de deur. Laten we samen zorgen voor een gezellige en plezierige jaarwisseling voor mens en dier! Houd tijdens het feestvieren dus ook rekening met mensen die niet van vuurwerk houden en dieren die er bang voor zijn. Doe niet iets wat (veel) overlast veroorzaakt.

 • Inloopavond voor ontwerpbestemmingsplannen op 11 januari in Wezep

  19 december 2023

  De gemeente werkt aan meerdere ruimtelijke ontwikkelingen in Wezep; de realisatie van een complex voor Jongerenhuisvesting aan de Mariënrade, de Entreelocatie bedrijvenpark H2O en woningbouw op de locatie De Brink.

 • Inloopavond Oldebroek West 3 op 9 januari 2024 in Oldebroek

  19 december 2023

  In Oldebroek komt een nieuwe wijk: Oldebroek West 3. Deze wijk komt ten zuiden van de Hagen, tussen de Feithenhofsweg en de Rustenburgsweg. De komende jaren worden hier circa 215 woningen gebouwd.

 • Burgerpeiling 2023 gemeente Oldebroek: wat vindt u?

  19 december 2023

  De Burgerpeiling 2023 is weer gestart. Zo komen we te weten wat inwoners van de gemeente vinden. Dit doen we elke twee jaar. Met uw inbreng bepalen we samen wat belangrijk is voor de gemeente Oldebroek en hier kunnen we ons beleid op afstemmen. Uw antwoorden helpen ons om u beter van dienst te zijn.

 • Takkenroute: laat gratis uw grof tuinafval ophalen op 21 december

  19 december 2023

  Uw takken en snoeihout kunt u op donderdag 21 december gratis laten ophalen door de firma ABL. De gemeente organiseert deze takkenroute acht keer per jaar.

 • Burgemeester besluit tot verlenging cameratoezicht in centrum van Wezep

  14 december 2023

  Het cameratoezicht op en rond het Meidoornplein in het centrum van Wezep is half december 2021 ingevoerd voor een periode van twee jaar. Aanleiding voor de invoering van het cameratoezicht waren het grote aantal incidenten en de structurele overlast. Het gaat om meldingen zoals overlast jeugd, vernielingen en incidenten met grote impact.

 • Prestatieafspraken 2024 ondertekend: een passende woning voor alle inwoners

  14 december 2023

  Op 14 december ondertekenden de gemeente Oldebroek, woningcorporaties Omnia Wonen en deltaWonen, Bewonersraad DeltaWonen (CBR) en Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen (SHOW) de prestatieafspraken voor 2024. Hierin staan concrete doelen en afspraken over hoe de partijen bijdragen aan de huisvesting in de gemeente Oldebroek.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  14 december 2023

  Op donderdag 14 december 2023 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de uitzending live volgen via internet. Ook is het mogelijk om de vergadering te volgen via Loco tv.

 • Een hoge energierekening en een laag inkomen?

  12 december 2023

  Er zijn veel huishoudens die problemen hebben met het betalen van de hoge energierekening. Voor inwoners met een laag inkomen zijn er verschillende mogelijkheden om meer geld in de maand over te houden, zoals de energietoeslag en het Noodfonds.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 14 december over?

  12 december 2023

  Donderdag 14 december begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal in het gemeentehuis. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” kunt u lezen hoe u de vergadering ook op afstand kunt volgen door een livestream op internet en Loco TV.

 • Samen zorgen we voor een veilige en gezellige jaarwisseling

  12 december 2023

  Oudjaarsavond staat alweer voor de deur. We gaan 2023 afsluiten en 2024 inluiden. Laten we samen zorgen voor een gezellige en plezierige jaarwisseling voor mens en dier! Houd tijdens het feestvieren dus ook rekening met mensen die niet van vuurwerk houden en dieren die er bang voor zijn. Doe niet iets wat (veel) overlast veroorzaakt.

 • Predicaat Hofleverancier voor familiebedrijf Vaessen Mode & Trends

  09 december 2023

  Op vrijdagavond 8 december 2023 reikte burgemeester Tanja Haseloop - Amsing het predicaat Hofleverancier uit aan familiebedrijf Vaessen Mode & Trends in Oldebroek. De huidige eigenaren van de vierde generatie, Henriëtta van Heerde - Vaessen en haar man Dick van Heerde, namen de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

 • Vanaf 10 december nieuwe dienstregeling RRReis

  07 december 2023

  Vanaf 10 december 2023 rijden de bussen van RRReis in Midden-Overijssel en Veluwe-Noord volgens een nieuwe dienstregeling. Voor een groot deel van de lijnen veranderen de vertrektijden en verbeteren de aansluitingen. Ook wijzigen enkele lijnnummers.

 • Laatste grote schietoefening van 2023 op het ASK

  06 december 2023

  Op het Artillerie Schietkamp (ASK) in ‘t Harde wordt van 11 tot en met 15 december een grote schietoefening gehouden. In deze periode zijn de knallen van zowel mortieren en Pantserhouwitsers van de Koninklijke Landmacht te horen.

 • Klimaatsamenwerking op Noord-Veluwe beloond met Gouden Druppel

  06 december 2023

  Op vrijdag 1 december vond de regionale klimaattop van de Gelderse Vallei en Veluwe plaats in Apeldoorn. Op deze top kwamen meer dan 150 bestuurders en ambtenaren van gemeenten, het waterschap en de provincie bij elkaar om te praten over klimaatproblemen in onze regio. Wethouder Beerd Flier, van de gemeente Oldebroek, nam de ‘Gouden Druppel’ wisselbokaal in ontvangst voor het winnende project Wateraccu.

 • De heer Van Klaarbergen verrast met Koninklijke onderscheiding

  05 december 2023

  Op zaterdag 25 november 2023 heeft burgemeester Tanja Haseloop-Amsing een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Van Klaarbergen uit Wezep.

 • Zien drinken, doet drinken

  05 december 2023

  Zo luidt de landelijke alcoholpreventieweek van Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN). Met deze week wil de AAN ouders bewust maken van het feit dat hun drinkgedrag medebepalend is voor het toekomstig drinkgedrag van hun kinderen.

 • Nieuwe welkomstborden in gemeente Oldebroek

  05 december 2023

  Vrijdagmiddag 1 december 2023 is officieel het eerste nieuwe welkomstbord in ‘Veluwestijl’ onthuld door wethouder Beerd Flier. De afgelopen dagen zijn vijf nieuwe borden geplaatst in de gemeente Oldebroek door Routebureau Veluwe. De nieuwe welkomstborden staan langs de invalswegen Kamperstraatweg, Keizersweg, Stationsweg en langs de Zuiderzeestraatweg staan er twee.