Kooprealisatieovereenkomst de Brink ondertekend

Gemeente Oldebroek en Reinbouw Vastgoed B.V. hebben deze week de kooprealisatieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een woongebouw met 12 appartementen en de aankoop van de benodigde grond aan de Brink in Wezep. De handtekeningen werden gezet door wethouder Ben Engberts en ceo Bas Reinders van Reinbouw Vastgoed B.V. De gemeenteraad van Oldebroek stemde in 2021 in met het realiseren van een woongebouw, een park en extra parkeerplaatsen op deze locatie. Het gebied behoudt zijn open en landelijk karakter.

Samen met omwonenden zijn we gekomen tot deze uitwerking. De uitgewerkte plannen zijn op 16 juni 2022 tijdens een inloopbijeenkomst gepresenteerd. In het voormalige clubhuis van de plaatselijke korfbalvereniging is inmiddels een gezondheidscentrum gevestigd dat afgelopen juni feestelijk is geopend. 

Unieke plek

Wethouder Ben Engberts: “Mooi dat we deze week onze handtekening hebben gezet onder de kooprealisatieovereenkomst. Het bouwen van een landelijk ogend appartementencomplex is de financiële drager van de plannen. De uitstraling van het gebouw sluit mooi aan op de landelijke omgeving de Soppe. We realiseren met dit project een unieke plek in onze gemeente waar het prettig wonen, verblijven en recreëren is.“ 

Met de realisatie van dit mooie appartementengebouw voorzien wij in woonbehoefte voor een doelgroep die nog weinig in de gemeente wordt bediend. Het ontwerp van het gebouw vormt een mooie eenheid met het park. Een waar pareltje dus voor de gemeente, merkt Bas Reinders van Reinbouw op. 

Inloopavond op 11 januari 2024

Op donderdag 11 januari wordt in MFC De Brinkhof een inloopavond over de verdere uitwerking van deze plannen gehouden. Het ontwerpbestemmingsplan Wezep de Brink en ontwerpbesluit Hogere waarden liggen vanaf 20 december zes weken ter inzage. Tijdens de inloopavond wordt niet alleen informatie verstrekt over het bestemmingsplan Wezep de Brink maar ook over de ontwerpbestemmingsplannen voor de projecten Mariënrade Jongerenhuisvesting en Entreelocatie H2O. Reinbouw is tijdens de inloopavond aanwezig om meer details over het woongebouw te delen.
Er is ook volop ruimte om vragen te stellen over deze ontwerpbestemmingsplannen. De inloopavond duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Het adres van MFC de Brinkhof is: Mariënrade 3 in Wezep.

Inzien plannen

Wilt u meer informatie of de ontwerpbestemmingsplannen en bijbehorende stukken online inzien? Kijk dan op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.WZ131-ON01.

20231222 Foto overhandiging 2