Predicaat Hofleverancier voor familiebedrijf Vaessen Mode & Trends

Op vrijdagavond 8 december 2023 reikte burgemeester Tanja Haseloop - Amsing het predicaat Hofleverancier uit aan familiebedrijf Vaessen Mode & Trends in Oldebroek. De huidige eigenaren van de vierde generatie, Henriëtta van Heerde - Vaessen en haar man Dick van Heerde, namen de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

Hiermee staat een kroon op 125 jaar vakman- en vakvrouwschap. Tijdens de receptie ter gelegenheid van het jubileum gaf de burgemeester aan trots te zijn op het modehuis. “Deze mijlpaal is bereikt door vier generaties lang hard te werken en constant kwaliteit te leveren. Het voltallige gemeentebestuur is erg blij met ondernemers zoals u. U behoort nu tot een kleine groep ondernemingen die het predicaat Hofleverancier mag voeren. Met u erbij zijn het er nu drie in onze gemeente van in totaal zo’n vijfhonderd in Nederland. Als bekroond familiebedrijf bent u een voorbeeld én visitekaartje binnen onze gemeente.”

125-jarig jubileum

Sinds 8 december 1898 staat de winkel officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is deze gevestigd in hetzelfde pand aan de Zuiderzeestraatweg 140 in Oldebroek. Voor die tijd ging overgrootvader Hendrik Vaessen echter al als marskramer langs de deuren. Sindsdien heeft de modewinkel zich gespecialiseerd in dames- en herenmode. De onderneming stond en staat nog altijd voor klantgerichte kwaliteit. In het kader van het 125-jarige jubileum zijn er dit hele kalenderjaar al acties, modeshows en een expositie in de winkel over vier generaties Vaessen.

Predicaat Hofleverancier

Alleen ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf kunnen het predicaat Hofleverancier krijgen, na een uitgebreide screening. Dit traject kan wel een jaar duren. Het bedrijf moet bijvoorbeeld minstens honderd jaar oud zijn, een belangrijke rol vervullen in de regio en een onberispelijke bedrijfsvoering hebben. Ook onderscheidt een hofleverancier zich door vasthoudende kwaliteit en betrouwbaarheid. Wanneer de Koning een bedrijf tot hofleverancier benoemt dan mag deze het Koninklijk Wapen voeren.

Jenny Vaessen, Henriƫtta van Heerde - Vaessen, Dick van Heerde en burgemeester Haseloop-Amsing naast het Koninklijke hofleverancier wapenbord.