Samen kunnen we zorgen voor veilige en gezellige jaarwisseling

Oud & Nieuw staat weer voor de deur. Laten we samen zorgen voor een gezellige en plezierige jaarwisseling voor mens en dier! Houd tijdens het feestvieren dus ook rekening met mensen die niet van vuurwerk houden en dieren die er bang voor zijn. Doe niet iets wat (veel) overlast veroorzaakt.

Neem als er iets mis gaat contact op met brandweer, politie of een medische hulpdienst. Drink alcohol met mate. En houd er rekening mee dat veel afvalbakken en brievenbussen tijdelijk zijn afgesloten. We wensen u heel veel plezier!

Vuurwerk

Steek alleen legaal vuurwerk af. Bescherm jezelf goed als je vuurwerk afsteekt of naar vuurwerk kijkt dat vlakbij door anderen wordt afgestoken. Draag bijvoorbeeld een veiligheidsbril, kleding die niet snel vlam vat of een pet of helm. Kijk voor meer informatie over illegaal vuurwerk, het veilig afsteken en kopen van vuurwerk op
www.vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk.

Veilig carbidschieten

Volg deze vijf belangrijke tips op bij het schieten met carbid:

  • Bereid je goed voor.
  • Ontsteek het carbid met een fakkel op een stok.
  • Gebruik alleen stevig tegen carbid bestand materiaal.
  • Bescherm jezelf en anderen met onder meer gehoorbescherming en een veiligheidsbril.
  • Houd EHBO- en blusmiddelen bij de hand.

Kijk voor meer informatie over veilig carbidschieten op www.wieisdebock.nl.

Afvalbakken

De afval-en poepbakken worden op woensdag 27 december afgesloten en op dinsdag 2 januari weer geopend. De glas- en textielcontainers worden op zaterdag 30 december afgesloten en op dinsdag 2 januari weer geopend.

Cameratoezicht

Van 22 december 2023 tot en met 2 januari 2024 wordt cameratoezicht ingezet op het parkeerterrein van Zwembad de Veldkamp aan de Oude Keizersweg 2 in Wezep. Dit als onderdeel van meerdere maatregelen om verstoringen van de openbare orde rondom dit gebied tegen te gaan. Zie voor meer informatie het Aanwijzingsbesluit tijdelijk cameratoezicht De Veldkamp bij de bekendmakingen.

Wie bel je waarvoor?

Gaat het mis? Medewerkers van de meldkamer, politie, brandweer, veiligheidsregio’s en de ambulancezorg staan paraat tijdens de jaarwisseling 2023-2024. Hieronder staat wie je kunt bellen als er toch iets is misgegaan.

  • Spoedeisende of levensbedreigende situaties, bel 112.
  • Bij flinke overlast, bel de politie op 0900 88 44.
  • Bij kleine branden (die niet kunnen overslaan naar andere objecten), bel de brandweer op 0900 0904.
  • Schade in de openbare ruimte (kapotte afvalbak of wegdek), bel de gemeente op 0525 63 82 00 of ga naar www.oldebroek.nl/melding.
  • Beperkte vuurwerkschade aan of rondom je huis, regel dit met je verzekeraar of rechtstreeks met een reparatiebedrijf.