Rode Kruis heeft zicht op nieuwe locatie

In maart 2020 vernam het Rode Kruis Elburg Oldebroek dat de gemeente Oldebroek het voornemen heeft om het voormalige LHNO-gebouw aan de Van Sytzamalaan te slopen.

Het Rode Kruis huurt deze plek voor de stalling van zijn voertuigen en het verzorgen van trainingen voor de vrijwilligers. 

Omdat het Rode Kruis en de gemeente Oldebroek het belangrijk vinden dat het Rode Kruis een goede plek houdt, in het midden van de Oldebroeker Samenleving, zijn er meteen oriënterende gesprekken gestart. Het resultaat van deze gesprekken is vastgelegd in een intentieovereenkomst die op maandag 1 februari is getekend door Henk Berkhout (Rode Kruis), Liesbeth Vos - Van de Weg (gemeente Oldebroek), Jan Schreurs (Kulturhus De Talter), Richard de Boer en William Hamelink (beiden van SESO).

Het Rode Kruis Elburg Oldebroek gaat samen met SESO een aanvraag uitwerken voor de mogelijke bouw van een stallingsplaats op het sportterrein naast Kulturhus De Talter in Oldebroek. De trainingen van het Rode Kruis zullen na de zomer in de Zwikmeule, onderdeel van De Talter, gehouden worden. Het Rode Kruis, het bestuur van De Talter, de Stichting Exploitatie Sportaccommodaties Oldebroek (SESO) en de gemeente zijn blij met deze aanzet voor samenwerking en zien kansen voor alle betrokken partijen.