Hulp bij belastingaangifte voor inwoners

Het is weer tijd voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2023. Het Sociaal Team van de gemeente biedt, in samenwerking met Sociaal Raadslieden van Stimenz, Schuldhulp Maatje en Humanitas ondersteuning bij het doen van de aangifte. Deze gratis hulp is bedoeld voor inwoners uit de gemeente Oldebroek met een laag inkomen en die geen koophuis, eigen bedrijf of hoog eigen vermogen hebben.

Afspraak maken

Wilt u graag hulp bij het invullen van de belastingaangifte? Maak dan een afspraak via het Sociaal Team. Neem contact op via 0525 638 333 of sociaalteam@oldebroek.nl. Afspraken worden ingepland op dinsdag 12 maart en op dinsdag 26 maart tussen 09.00 en 12.00 uur in MFC De Brinkhof in Wezep.

Moet u aangifte doen?

U bent verplicht aangifte te doen als u hierover bericht heeft gekregen van de Belastingdienst. Daarnaast zijn er meerdere situaties waarin het zinvol kan zijn om aangifte te doen. Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Team.

Denk aan uw DigiD

Als u belastingaangifte gaat doen, logt u online in met uw DigiD. Dit kan met de DigiD inlognaam en wachtwoord of de DigiD app. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze zo snel mogelijk aan via www.digid.nl. Het duurt een aantal werkdagen voordat u de activeringscode thuis ontvangt en u uw DigiD kunt gebruiken. Het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek kan helpen bij uw DigiD aanvraag.