(Opnieuw) leren reizen met het openbaar vervoer

Reizen met de bus of trein is niet altijd even duidelijk of gemakkelijk. Dan is de gratis online OV-informatiebijeenkomst echt iets voor u. Het duurt maximaal een uur. Sluit u ook aan op dinsdag 20 februari om 13.30 uur? Een OV-ambassadeur maakt u wegwijs in het openbaar vervoer. U kunt ook een vervolgafspraak maken of een proefreisje met een OV-ambassadeur inplannen. Zo gaat u goed voorbereid op pad.

De OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer. De kosten voor een eventueel proefreisje zijn voor eigen rekening.

Online bijeenkomst 20 februari

Om 13.30 uur legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit, in een klein groepje, hoe u een OV-chipkaart kunt aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer. Voor deelname heeft u een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Komt u ook?

Aanmelden

Meld u aan via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of 038 45 40 130. Na aanmelding ontvangt u een inlogcode. Weet u niet precies hoe een inlogcode werkt? Dan kunt u telefonisch hulp krijgen.

Telefonisch spreekuur

Bel naar 038 303 70 10 voor telefonische hulp. Stel hier al uw vragen, de OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 12.00 uur
  • Maandag en woensdag: 18.30 – 20.00 uur
  • Dinsdag en donderdag: 13.30 – 15.00 uur

Maandelijkse activiteiten

Er zijn iedere maand ook inloopspreekuren, proefreisjes en fysieke informatiebijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.