Gratis cursus Mental Health First Aid (MHFA): ‘Eerste hulp bij psychische nood’

Komt u in uw werk of dagelijks leven wel eens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vindt u het lastig om daar goed op te reageren? Meld u dan aan voor de cursus MHFA.

Ook dit jaar bieden de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek trainingen Grip op verwardheid aan. U kunt in de komende maanden deelnemen aan twee cursussen.

Mental Health First Aid (MHFA)

Start online op 11 februari, aanmelden kan nog tot 27 januari.

U leert psychische aandoeningen herkennen, hoe hiermee om te gaan en wat u moet doen in een crisissituatie. De cursus bestaat uit vier dagdelen en is een van de weinige cursussen op dit gebied die wetenschappelijk is onderbouwd. Na afronding van de cursus ontvangt u een erkend certificaat van Mental Health First Aid Nederland. 

Youth Mental Health First Aid (YMHFA)

Start fysiek op 29 maart 2021, als dit volgens de maatregelen kan.

U leert de psychische aandoeningen die het meest bij jongeren voorkomen herkennen, hoe hiermee om te gaan en wat je moet doen in een crisissituatie. De training bestaat uit vier dagdelen en is een van de weinige trainingen op dit gebied die wetenschappelijk is onderbouwd. Na afronding van de cursus ontvangt u een erkend certificaat van Mental Health First Aid Nederland. 

Meer info en aanmelden

De trainingen worden uitgevoerd door Impluz. Op de website www.gripopverwardheid.nl kunt u zich inschrijven en vindt u meer informatie en de data van de trainingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorina Wering via dwering@oldebroek.nl.