In quarantaine en hulp nodig?

Beste inwoner, heeft u corona en zit u daarom in quarantaine? Dan kunt u een helpende hand misschien goed gebruiken. Landelijk wordt er zelfs gesproken over een coach. Maar in Oldebroek hebben wij onder andere het Sociaal Team hiervoor.

De strenge coronamaatregelen maken het leven voor heel veel mensen lastig. Helemaal moeilijk is het als u ook nog thuis in quarantaine moet blijven. Maar weet dat u het niet alleen hoeft te doen! Er zijn vrijwilligers die u graag willen helpen, om die vervelende quarantainedagen door te komen. Dus schroom alstublieft niet om deze hulp aan te vragen. Het Sociaal Team is dan een soort van 112. Zij denken graag met u mee om de oplossing te vinden.

Ik wil u graag nog iets vragen. Wilt u eens kijken of iemand in uw buurt hulp kan gebruiken? Even die boodschap doen. Of misschien bent u de reddende engel voor ouders door even op te passen, of het steuntje in de rug voor een jonge mantelzorger. Of wijst u iemand op de mogelijke ondersteuning vanuit het Sociaal Team of het CJG? Iets kleins kan al helpen om samen deze lockdown-periode vol te houden. Uiteraard met in achtneming van de coronaregels.

Laten we er voor elkaar zijn. Ik weet dat gebeurt al veel, maar het is nu extra waardevol omdat deze periode voor ons allemaal eigenlijk veel te lang duurt. De minister sprak afgelopen week over het inzetten van quarantainecoaches, maar ik vertrouw erop dat we die in onze gemeente niet nodig hebben. Want samen komen we er doorheen.

Hartelijke groeten,
Liesbeth Vos – van de Weg, wethouder

Contactgegevens Sociaal Team

Iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur bereikbaar via 0525 63 83 33. Of mail naar sociaalteam@oldebroek.nl. Meer informatie vindt u op www.oldebroek.nl/sociaalteam.