Streekarchivariaat organiseert fotowedstrijd

Het Streekarchivariaat Noordwest Veluwe (SNWV) organiseert de komende maanden een fotowedstrijd over het thema corona. Inwoners kunnen tot 1 maart 2021 foto’s insturen en zo een bijdrage leveren aan de beeldbank.

Streekarchivaris Hajo de Roo: “We leven in een bijzonder jaar. Het virus heeft het leven van eenieder behoorlijk op zijn kop gezet. We weten nu al dat corona zeker de geschiedenisboeken van de toekomst in zal gaan. Het is daarom onze taak als archiefinstelling om de impact van corona zo goed mogelijk in beeld te brengen.”

Het SNWV vormt het geheugen van de regio Noordwest-Veluwe en beheert de archieven en historische collecties van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. Een belangrijk onderdeel hiervan is de beeldbank.

Elke week wordt er een ‘Foto van de Week’ gekozen. De maker van deze foto wint een waardebon t.w.v. € 25. Na 1 maart wordt er een winnaar gekozen, een tweede en derde plaats. Voor meer informatie en het insturen van uw foto gaat u naar www.streekarchivariaat.nl.