Januari 2022

 • Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

  25 januari 2022

  De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Er geldt ook een versoepeling van het quarantaineadvies voor kinderen tot 18 jaar.

 • Stickers voor ondernemers

  25 januari 2022

  ''Goed dat je er bent! Wij hebben de regels niet bedacht maar voeren ze wel uit'', dat is de tekst op stickers die ondernemers en organisaties in de gemeente Oldebroek kunnen gebruiken. Deze week worden de stickers bij allerlei bedrijven, verenigingen en organisaties rondgebracht.

 • Relatie en scheiden

  25 januari 2022

  Of u nu relatieproblemen heeft, overweegt te scheiden, in een scheiding zit of al even gescheiden bent: u kunt terecht bij de sociaal werkers van het Sociaal Team.

 • Gratis webinars over isoleren vloer, gevel en dak

  25 januari 2022

  Kan ik beter de vloer of juist de bodem isoleren? En is er ook subsidie voor het isoleren van mijn dak? Duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam geeft raad.

 • Balans en ambitie

  25 januari 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Live meekijken commissievergadering Samenleving en Bestuur

  20 januari 2022

  Op donderdag 20 januari 2022 om 19.30 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  19 januari 2022

  Op woensdag 19 januari 2022 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Kerstbomen ingezameld voor compost

  18 januari 2022

  Op verschillende locaties in de gemeente Oldebroek zijn door inwoners kerstbomen ingeleverd. In totaal 570 stuks. De meeste bomen, 203 stuks, werden ingezameld in de kern Oldebroek. In het dorp Wezep werden er 170 en in Oosterwolde 120 ingeleverd.

 • Vragen over ondersteuning voor ondernemers in coronatijd, wij helpen graag!

  18 januari 2022

  De impact van de coronacrisis op ondernemers is groot. Het is voor ondernemers helaas vaak een enorme zoektocht naar regelingen, maatregelen, financieringsmogelijkheden en meer.

 • Verhalen delen

  18 januari 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Aantal zwerfafvalprikkers verdriedubbeld in de gemeente Oldebroek

  18 januari 2022

  Het aantal Wijkhelden in de gemeente is in één jaar tijd gegroeid van 35 naar 127. Meer dan een verdriedubbeling. De forse toename van vrijwilligers – zogenoemde Wijkhelden – die zwerfafval opruimen in de gemeente bewijst dat inwoners uit de gemeente Oldebroek steeds meer betrokken zijn bij het klimaat. Gezamenlijk zwerfafval rapen blijkt een nuttige én leuke tijdsbesteding.

 • Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

  14 januari 2022

  Voor sport, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten over deze opening en de voorwaarden die gelden, zoals aanscherping van de mondkapjesplicht. Het enorme aantal besmettingen met de omikronvariant maakt het noodzakelijk om de sluiting van andere voorzieningen voort te zetten, tot dinsdag 25 januari wanneer opnieuw wordt besloten of er meer kan.

 • Jaarwisseling in Oldebroek rustig verlopen, schade iets afgenomen

  14 januari 2022

  De jaarwisseling is in de gemeente Oldebroek feestelijk gevierd en is in het algemeen zonder incidenten verlopen. Toch is er voor € 7.388,- schade geconstateerd. De schade betreft voornamelijk straatmeubilair. Het totale schadebedrag ligt iets lager dan vorig jaar.

 • Kappen en planten van laan- en straatbomen in gemeente Oldebroek

  11 januari 2022

  In februari en maart 2022 worden er bomen gekapt in gemeente Oldebroek. Tijdens een boomveiligheidscontrole, die is uitgevoerd door een gecertificeerd boomveiligheidscontroleur, is gebleken dat er 73 bomen moeten worden gekapt. De reden hiervoor is de slechte vitaliteit van de bomen en dat een boom gevaar voor de omgeving oplevert.

 • Provinciale subsidiemogelijkheden voor Cultuur en Erfgoed

  11 januari 2022

  In 2022 biedt Provincie Gelderland verschillende subsidieregelingen aan met de ambitie een bloeiend cultuur- en erfgoedklimaat te stimuleren. Verenigingen, instanties en professionals in de culturele sector kunnen zelf deze subsidies aanvragen.

 • Online ouderavond: Bij wie is dat feestje precies?

  11 januari 2022

  Een theatrale ouderavond over alcohol en blowen voor ouders, opvoeders en verzorgers van kinderen van 12 t/m 18 jaar. Livestream op donderdagavond 10 februari 2022.

 • Vergaderingen raadscommissies januari 2022

  11 januari 2022

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen worden in verband met de huidige coronasituatie weer door middel van videoconferenties gehouden. Ze zijn te volgen via internet en Loco TV. Onder het kopje “Uitzending volgen” kunt u lezen hoe dat werkt.

 • Voorkom het vastvriezen van afval

  11 januari 2022

  Het is winter. Wanneer het vriest kan de deksel of de inhoud van uw afvalcontainer vastvriezen. De bak kan daardoor niet of slechts gedeeltelijk geleegd worden.

 • Visie Wonen, Welzijn en Zorg

  11 januari 2022

  Het college stelt aan de raad de visie Wonen, Welzijn en Zorg voor. De gemeente Oldebroek werkt, vanuit het Woonprogramma, tot 2030 aan minimaal 950 extra woningen. Van deze 950 woningen zijn er 250 bedoeld als levensloopgeschikte woningen en 124 als intramurale woonzorgplekken. In de visie wordt het belang van het toevoegen van deze woningen en woonzorgplekken benadrukt.

 • Dry January: we zijn halverwege, nog even doorzetten!

  11 januari 2022

  Eén maand lang geen alcohol… Voor sommigen best lastig, voor anderen prima te doen. We laten het aan u om te bepalen welke uitspraak bij u past. Zeker is dat het stoppen met alcohol veel voordelen heeft. Het bespaart geld, je huid gaat er beter uitzien, het is goed voor je organen en het heeft een positief effect op hoe je je voelt!

 • Toosten op het nieuwe jaar

  11 januari 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Gratis cursussen Grip op verwardheid

  10 januari 2022

  Ook dit voorjaar bieden de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek gratis trainingen Grip op verwardheid aan. U kunt deelnemen aan verschillende cursussen.

 • Burgemeester Haseloop reikt vijf erepenningen uit

  08 januari 2022

  Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing in totaal vijf erepenningen uit. Vier penningen waren voor vrijwilligers die zich inzetten voor een vereniging of instelling in de gemeente Oldebroek. Het gaat om de heer K. Doornewaard, de heer G. Bruijnes, mevrouw A. van de Pol en mevrouw H. Broekhuis. De vijfde erepenning was bestemd voor alle vrijwilligers van het Boerderijmuseum. Normaliter worden de erepenningen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Helaas is dat ook dit jaar niet mogelijk.

 • Door dichte deksel zwerfafvalvrij

  05 januari 2022

  De meeste mensen gooien nooit afval op straat. Maar wist u dat het meeste zwerfafval onbedoeld op straat terechtkomt?

 • De beste wensen!

  04 januari 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Werkzaamheden Zwarteweg

  04 januari 2022

  Vanaf 10 januari 2022 wordt de waterleiding aan de Zwarteweg 2 tot en met 46 in Oosterwolde vervangen. De Zwarteweg wordt tijdelijk afgesloten en er wordt een omleiding ingesteld. Lokale bedrijven blijven bereikbaar.

 • Kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezing

  04 januari 2022

  Op maandag 31 januari 2022 is de kandidaatstelling voor de aankomende gemeenteraadsverkiezing. Op die dag kunnen de lijsten van kandidaten en alle formulieren en bestanden die daarbij horen worden ingeleverd. Inleveren kan bij het centraal stembureau in het gemeentehuis van Oldebroek, tussen 9.00 en 17.00 uur.

 • Werkzaamheden spoorwegovergang Hanesteenseweg

  03 januari 2022

  In de nacht van maandag 10 januari op dinsdag 11 januari 2022 zijn er werkzaamheden aan de spoorwegovergang Hanesteenseweg in Hattemerbroek.

 • Ondertekening hernieuwde intentieverklaring onderzoek nieuwe zorglocatie in Wezep

  03 januari 2022

  Donderdag 23 december 2022 hebben Liesbeth Vos – van de Weg, wethouder gemeente Oldebroek en Wiesje Heeringa, Raad van Bestuur van Viattence de intentieverklaring voor het onderzoek naar een nieuwe zorglocatie aan de Mariënrade in Wezep en het vinden van een alternatieve invulling van de bestaande locatie Weidebeek ondertekend.