Januari 2023

 • Energietoeslag gemeente Oldebroek

  24 januari 2023

  Huishoudens met een laag inkomen kunnen ook dit jaar gebruikmaken van de Energietoeslag. Dit heeft het kabinet aangekondigd. Alleen duurt het nog even voordat het geld van de energietoeslag voor 2023 beschikbaar is. De gemeente Oldebroek wil inwoners graag sneller helpen en heeft daarom besloten om de eenmalige toeslag van 2022 te verhogen naar € 1800,-. Alle huishoudens die de eenmalige energietoeslag voor het jaar 2022 toegekend hebben gekregen ontvangen eind maart een nabetaling van € 500,-.

 • Belastingen en WOZ-beschikking voor 2023

  24 januari 2023

  Op zaterdag 28 januari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen voor het jaar 2023, met daarin uw WOZ-beschikking, in de brievenbus.

 • Gedeputeerde Peter Kerris bezoekt groene speelplekken in Oldebroek

  24 januari 2023

  Een groene omgeving is voor iedereen belangrijk. Niet alleen ziet het er mooi uit, het is ook goed voor de gezondheid, voorkomt wateroverlast bij hevige regenbuien en brengt verkoeling op hete dagen. Vanwege de goede samenwerking rondom klimaatbeheersing in de regio Noord-Veluwe is gedeputeerde Peter Kerris afgelopen vrijdag op bezoek geweest in de regio.

 • Energiemarkt Oosterwolde

  24 januari 2023

  Op zaterdag 28 januari organiseert Stichting Dorpsbelang Oosterwolde samenwerking met Veluwe Duurzaam en de gemeente een energiemarkt in MFC Hart van Oosterwolde, speciaal voor alle inwoners van Oosterwolde. Van 13.00 - 17.00 uur is er een rijk programma met workshops, presentaties en speeddates met energiecoaches.

 • Extra controles en handhaving van start in Wezep

  24 januari 2023

  Vandaag, dinsdag 24 januari, starten de politie en de BOA’s van de gemeente Oldebroek samen met een actie om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten.

 • Korte update bewonersavonden Versneld Wonen

  24 januari 2023

  In oktober en november 2022 zijn er zes bewonersavonden georganiseerd over het thema wonen. En in december stond in de krant een themapagina met een eerste terugkoppeling.

 • Verkiezingen 2023

  24 januari 2023

  Op woensdag 25 maart kunt u stemmen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen.

 • Uw goed recht

  24 januari 2023

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Feestelijke overhandiging ‘Kito op IJsselvliedt’

  23 januari 2023

  Op donderdag 19 januari is op landgoed IJsselvliedt in Wezep het boekje ‘Kito op IJsselvliedt’ overhandigd aan wethouder Beerd Flier door leerlingen van CBS De Rank. Het boekje is onderdeel van een populaire bezoekles voor leerlingen van groep 1-2, die wordt gegeven op het landgoed en ontwikkeld is door Cultuurplein.

 • Buurthuis ’t Grinthuus ontvangt provinciale subsidie voor verduurzaming en modernisering

  23 januari 2023

  Het “’t Grinthuus is van alle Loosen” in ’t Loo (Oldebroek) ontvangt €237.438,- subsidie van provincie Gelderland. Dit project is een initiatief van Stichting Buurthuis ’t Loo in samenwerking met de gemeente Oldebroek om het bereik en gebruik van het buurthuis te verbeteren. Vrijdag overhandigde gedeputeerde Peter van ’t Hoog, een cheque aan het bestuur van buurthuis ’t Grinthuus.

 • Live meekijken: commissievergadering Samenleving en Bestuur

  19 januari 2023

  Op donderdag 19 januari 2023 om 20.00 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Het beste medicijn

  18 januari 2023

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en besluit Hogere waarden Wezep, Buurskamp

  17 januari 2023

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2022 het bestemmingsplan Wezep, Buurskamp gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

 • Gratis online trainingen voor erfgoedvrijwilligers

  17 januari 2023

  Vrijwilligers zijn onmisbaar in de erfgoedsector. Vele duizenden vrijwilligers zetten zich in om ons erfgoed te beheren, toegankelijk te houden en leefbaar te maken. Om hen daarbij te ondersteunen en inspireren kunnen erfgoedvrijwilligers vanaf nu kosteloos online trainingen volgen.

 • Buurtmidden volop in ontwikkeling

  17 januari 2023

  In het gebied Buurtmidden in Wezep staat veel te gebeuren; de (her)inrichting van schoolterreinen, tussengebieden en de nieuwbouw van CBS De Rank. Ook worden er ontmoetingsplekken voor bewegen en spelen ingericht en er zijn meerdere woningbouwprojecten in voorbereiding. Alle betrokkenen werken samen om de buurt eenduidig te informeren.

 • Energie besparen? Laat je inspireren op de energiemarkt

  13 januari 2023

  Samen met dorpsbelang Oosterwolde en Veluwe Duurzaam organiseren we een energiemarkt voor Oosterwoldenaren op zaterdag 28 januari van 13.00 - 17.00 uur in het MFC Hart van Oosterwolde.

 • Tuinsubsidie in Noord-Veluwe: bijna 500 tuinen verduurzaamd in 2022

  12 januari 2023

  Van regentonnen tot aan extra bomen en planten in de tuin. Bijna 500 Noord-Veluwse inwoners hebben één of meerdere duurzame aanpassingen in hun tuin gedaan vorig jaar. Ze maakten hierbij gebruik van de speciale tuinsubsidie.

 • Gemeentehuis Oldebroek klaar voor de toekomst met energielabel A+++

  11 januari 2023

  Het gemeentehuis van Oldebroek heeft in december 2022 een nieuw energielabel ontvangen. Op het certificaat prijkt nu het label A+++. Voorheen had het gemeentehuis een label F. Bij de verbouwing zijn veel duurzame maatregelen getroffen waardoor het energieverbruik enorm verminderd is. Dit is weer een mooie stap op weg naar een klimaatneutraal Oldebroek in 2050.

 • Inzameling kerstbomen en vuurwerkafval weer groot succes

  11 januari 2023

  Afgelopen woensdagmiddag werden honderden kerstbomen en zakken met vuurwerkafval ingeleverd bij de diverse inzamellocaties in de gemeente.

 • Herhaalprik coronavaccinatie in Oldebroek

  10 januari 2023

  Corona is er nog steeds. Daarom kan iedereen vanaf 12 jaar dit najaar een herhaalprik halen. Mensen die meer risico lopen ernstig ziek te worden van corona en zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt. Vanaf januari 2023 gaat GGD Noord- en Oost-Gelderland weer vaccineren op verschillende plekken in de regio.

 • Vergaderingen raadscommissies januari 2023

  10 januari 2023

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis.

 • Waterhelden stimuleert water drinken bij kinderen

  10 januari 2023

  Vanaf januari organiseert zwembad de Veldkamp de drinkwatercampagne ‘Waterhelden’. Doel van deze lokale campagne is kinderen te stimuleren om na de zwemles water te drinken in plaats van een zoete drank. Deze campagne is in samenwerking met Goed Bezig Oldebroek.

 • Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing verwelkomt nieuwe Nederlanders

  10 januari 2023

  Vier inwoners van de gemeente Oldebroek kregen op donderdag 22 december 2022 officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing vier keer het “Koninklijk Besluit tot naturalisatie” uit.

 • Volwassenenfonds zorgt voor sport en cultuur voor iedereen

  10 januari 2023

  Via het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen inwoners van Oldebroek die te weinig geld hebben, terecht bij verschillende sport- en cultuuraanbieders. Het fonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder. Inmiddels zijn er sinds de start van het fonds in 2021 bijna honderd aanvragen ingediend.

 • Nog vaardiger worden…

  10 januari 2023

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Oldebroekse erepenning voor IJsselvliedtvrijwilliger Mathieu Vanderlinden

  09 januari 2023

  Op donderdag 5 januari ontving Mathieu Vanderlinden uit Wezep, vrijwilliger op IJsselvliedt, de erepenning van de gemeente Oldebroek. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing reikte de erepenning aan hem uit, in de woonkamer van landgoed IJsselvliedt, namens het college van burgemeester en wethouders.

 • Gemeentehuis, gemeentewerf en Sociaal Team gesloten

  04 januari 2023

  Op dinsdag 10 januari zijn het gemeentehuis, de gemeentewerf en het Sociaal Team in de ochtend kort dicht.

 • Het nieuwe jaar is een feit

  01 januari 2023

  Hoewel er nog geen schadecijfers bekend zijn kijkt burgemeester Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek tevreden terug op de jaarwisseling.