Gedeputeerde Peter Kerris bezoekt groene speelplekken in Oldebroek

Een groene omgeving is voor iedereen belangrijk. Niet alleen ziet het er mooi uit, het is ook goed voor de gezondheid, voorkomt wateroverlast bij hevige regenbuien en brengt verkoeling op hete dagen. Vanwege de goede samenwerking rondom klimaatbeheersing in de regio Noord-Veluwe is gedeputeerde Peter Kerris afgelopen vrijdag op bezoek geweest in de regio.

Voor jonge kinderen is het erg belangrijk om op te groeien in een groene omgeving. Daarom zet de gemeente in op het vergroenen van speelterreinen en schoolpleinen.

Renovatie 24 speelplekken

De komende jaren gaan we 24 speelplekken renoveren. Hiervoor is ook een subsidie ontvangen van de provincie Gelderland. Voor een mooie, hittebestendige inrichting van de speelterreinen.

Wethouder Liesbeth Vos-Van de Weg ontving de gedeputeerde om te laten zien wat we tot nu toe al hebben uitgevoerd aan vergroening van speelplekken. Ze heeft hem meegenomen naar het speelterrein aan de Savorin Lohmanhof en het nieuw ingerichte schoolplein van IKC de Vlinder. Wethouder Vos: “We zijn trots dat we de gedeputeerde deze mooie projecten kunnen laten zien. Al jaren werken we samen met inwoners en organisaties aan een groenere gemeente. Klimaatbeheersing pakken we samen op, we tonen samen de verantwoordelijkheid hiervoor.”

Tuin vergroenen

Wilt u zelf ook uw tuin groener inrichten? Wij bieden hiervoor een gemeentelijke subsidie aan. Kijk voor meer informatie op veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling.