Burgemeester Haseloop blikt positief terug op jaarwisseling

De jaarwisseling in Oldebroek is relatief rustig verlopen. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing: “Er hebben zich geen calamiteiten voorgedaan en er is minder schade aangericht dan vorig jaar. Bovendien was er sprake van een prettige en gezellige sfeer. Ik blik daarom positief terug op deze jaarwisseling en wil iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet!”

De materiële schade bleef dit jaar beperkt tot € 8530 tegenover € 12.716 vorig jaar. De meeste schade werd aangericht aan straatwerk, afvalbakken en verkeers- en straatnaamborden. Ook was de gemeente ruim € 1700 kwijt aan stortkosten. “Op zich fijn dat de rekening dit jaar lager is uitgevallen dan vorig jaar, maar elke euro schade is er natuurlijk één teveel. Bovendien zijn we relatief veel geld kwijt aan schade die niet moedwillig is aangericht en simpel was te voorkomen, bijvoorbeeld de wegdekschade door vuurkorven en vuurtonnen. Als je zo’n vuurton op een veilige plek in het zand zet dan treedt er geen schade op”, merkt Haseloop op. “Dat geld kunnen we beter gebruiken voor leuke dingen”.

De burgemeester deelde op oudejaarsdag samen met de politie en handhavers oliebollen uit aan mensen op straat. “We hebben toen heel wat jongeren en ouderen gesproken die gezellig met elkaar het oude jaar uitluidden.” 

20240103 Foto uitdelen oliebollen op oudjaarsdag