Gemeenten Oldebroek en Elburg zetten smakelijke stap naar gezondere gewoontes

De twee gemeenten hebben zich aangesloten bij het Groenteboxjes programma. Het is een gezamenlijke inspanning om de groenteconsumptie bij kleuters te stimuleren. Meer dan 1000 kinderen op kinderdagverblijven in de regio doen actief mee. Het doel is om de kennis over groenten te vergroten en gezondere eetgewoontes te bevorderen.

Groenteboxjes programma

Drie maanden lang bieden de kinderopvanglocaties minstens één keer per dag groenten aan. De manier waarop dit gebeurt, bepalen de locaties zelf. Dit bevordert de flexibiliteit en creativiteit. Het programma richt zich op 5-7 groenten, waaronder wortel, tomaat, komkommer, paprika, radijs, biet en bloemkool.

Kinderen verdienen stickers op een scorekaart wanneer ze groenten eten. Bij 5 stickers ontvangen ze een groentekaart met een recept om mee naar huis te nemen. Als alle groenten 5 keer zijn gegeten, ontvangen de kleintjes een groentekroon en de prestigieuze titel "Groentekampioen van de dag".

Samenwerking met ALDI

Een partner in het Groenteboxjes programma is ALDI, actief betrokken sinds de lancering. ALDI biedt gratis vouchers aan voor snoeptomaatjes, komkommer en worteltjes. Vouchers inwisselen kan bij uw lokale ALDI-filiaal, zo stimuleren we ook thuis gezonde eetgewoontes.

Het Groenteboxjes programma zet een smakelijke stap naar een gezondere toekomst voor onze jongste generatie.

20240130 Groenteboxjes Goed Bezig Oldebroek