Juli 2020

 • Tradities: verhalen die gehoord moeten worden

  31 juli 2020

  De wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Finalisten ‘Dorpshuis van het Jaar’ bekend

  31 juli 2020

  Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk? Naar aanleiding van de eerder gepubliceerde oproep, zijn er inmiddels zes finalisten bekend die gaan strijden om de titel ‘Dorpshuis van het jaar’.

 • We zorgen goed voor elkaar, ook in de zomer!

  31 juli 2020

  Ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld kunt u nog steeds terecht bij OldebroekCoronaHulp.

 • Het Sociaal Team en het CJG staan voor u klaar!

  31 juli 2020

  In de afgelopen periode hebben het Sociaal Team en het Centrum voor Jeugd en Gezin de dienstverlening moeten aanpassen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Uiteraard stonden wij voor u klaar op de mogelijke manieren. Maar nu is het ook weer mogelijk om langs te komen voor een afspraak in de Brinkhof.

 • Maak er thuis een feestje van met NIX

  31 juli 2020

  Het is zomer, voor jongeren een prachtige tijd. Nu veel uitgaansgelegenheden nog gesloten zijn vanwege de coronamaatregelen komen veel jongeren op andere plekken samen. Bijvoorbeeld in de tuin, op het strand, bij recreatieplassen en in parken.

 • De laatste voor de vakantie

  21 juli 2020

  De wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Gemeente Oldebroek komt met actieplan dienstverlening

  21 juli 2020

  De gemeente Oldebroek heeft in 2019 en 2020 diverse onderzoeken laten uitvoeren, waaronder de landelijke burgerpeiling. Hiermee heeft de gemeente veel waardevolle informatie opgehaald, vooral over de dienstverlening. Naar verwachting komt er dit najaar een actieplan waarin de uitkomsten van alle onderzoeken, zijn opgenomen.

 • Frisse lucht in huis

  21 juli 2020

  Check hoe gezond de lucht in jouw huis is met de gratis CO2-meter van de Energiebieb. Zo ontdek je of jouw huis goed geventileerd wordt!

 • Interessant en dankbaar vrijwilligerswerk bij Stichting Leergeld

  21 juli 2020

  Stichting Leergeld Noord-Veluwe zet zich in voor kinderen die opgroeien in moeilijke financiële omstandigheden. Als kinderen daardoor bijvoorbeeld geen lid kunnen worden van een sportclub, geen muzieklessen kunnen nemen, hun verjaardag niet kunnen vieren of niet mee kunnen met een excursie, kan Leergeld financieel ondersteunen.

 • Verkiezing beste familiebedrijf van Gelderland 2020

  21 juli 2020

  Op 18 november 2020 vindt de derde jaargang van de verkiezing van het beste familiebedrijf van Gelderland plaats. Dit wordt georganiseerd door Het Gelders Familiebedrijven Gilde.

 • Klachten of twijfel? Maak een afspraak voor een coronatest

  21 juli 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus.

 • Nieuwe noodverordening

  21 juli 2020

  Vanaf 15 juli 2020 is er een nieuwe noodverordening van kracht. Ten opzichte van de vorige noodverordening gaat het om kleine wijzigingen, bijvoorbeeld voor jongeren op school, mensen met een verstandelijke beperking en bezoekers van mensen in verzorgingstehuizen.

 • Gratis opleiding en bijscholing voor werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle

  21 juli 2020

  Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich vanaf nu gratis laten (bij-)scholen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Ook de gemeente Oldebroek doet mee aan dit initiatief, net als negentien andere regiogemeenten (en de vier provincies.

 • Zomervakantie: tips tegen inbraak

  20 juli 2020

  De zomervakantie is aangebroken. Een mooie tijd om er dagjes op uit te gaan of misschien ga je wel op vakantie. Ook inbrekers gaan er in deze tijd graag op uit. Met de volgende tips verklein je de kans op een inbraak.

 • Wegwerkzaamheden aan de de Vechtstraat en Burgemeester Bijleveldsingel Hattem

  17 juli 2020

  Van maandag 27 juli tot en met 12 november 2020 zijn er wegwerkzaamheden aan de de Vechtstraat en Burgemeester Bijleveldsingel in Hattem. Bepaalde delen zijn sommige weken niet of anders bereikbaar.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 9 juli?

  14 juli 2020

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 9 juli 2020 verschillende besluiten genomen.

 • We doen het samen

  14 juli 2020

  De wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Gezamenlijke zienswijze concept-luchtvaartnota

  10 juli 2020

  Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een ontwerp-Luchtvaartnota 2020-2050 geschreven. Net als verschillende andere overheden hebben de gemeenten Elburg, Heerde, Oldebroek en Hattem hun kijk op deze nota geformuleerd in de vorm van een zienswijze.

 • Wijzigingen in subsidieregels vanaf 2021

  09 juli 2020

  Verenigingen van ten minste 10 leden kunnen jaarlijks subsidies aanvragen voor hun activiteiten. Ieder jaar bekijkt het college van B&W de regelgeving voor alle subsidieaanvragen. De regels zijn opgenomen in het document ‘Nadere regel subsidies’. Het college heeft op 7 juli 2020 een gewijzigde ‘Concept Nadere regel subsidie’ vastgesteld.

 • Raadsvergadering 9 juli live volgen

  09 juli 2020

  Op donderdag 9 juli 2020 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering is live te volgen via internet.

 • Koninklijke erepenning voor imkervereniging

  08 juli 2020

  Dinsdag 7 juli was het precies honderd jaar geleden dat imkervereniging Wezep-Hattem-Oldebroek werd opgericht. Een bijzondere mijlpaal die oorspronkelijk groots gevierd zou worden. Vanwege de coronasituatie heeft het bestuur de festiviteiten uitgesteld. Wel was er dinsdagavond voor leden gelegenheid om samen het glas te heffen op dit bijzondere jubileum.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 9 juli over?

  07 juli 2020

  Donderdag 9 juli 2020 begint om 19.00 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden plaats in de raadszaal. Op afspraak via de griffie is de vergadering voor publiek beperkt te volgen op een scherm in de hal van het gemeentehuis.

 • Goed Bezig doeboek: voor alle kinderen op de basisschool

  07 juli 2020

  Alle kinderen op de basisschool in de gemeente Oldebroek ontvangen voor de zomervakantie het Goed Bezig doeboek. In dit speciale doeboek staan actieve opdrachten die kinderen thuis met het boekje uit kunnen voeren.

 • Geldzorgen? Niet gek, wel vervelend!

  07 juli 2020

  Heeft u financiële vragen, betalingsproblemen of schulden? Geeft u meer uit dan er binnen komt en lukt het maar niet daar verandering in te brengen? Heeft u hier stress over? Wacht niet en neem contact op met het Financieel Spreekuur van het Sociaal Team. Wij helpen u graag weer overzicht in uw financiën te krijgen. Onze hulp is altijd gratis.

 • Van Groningen naar Gelderland

  07 juli 2020

  De wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • College B&W Oldebroek fietst de vernieuwde Zuiderzeefietsroute

  07 juli 2020

  De burgemeester en de wethouders van de gemeente Oldebroek hebben op dinsdagmiddag 7 juli samen een deel van de Zuiderzeefietsroute afgelegd. Deze vernieuwde 440 kilometer lange fietsroute maakt een rondje om het IJsselmeer, vroeger de Zuiderzee. Het college volgde een deel van de route in eigen gemeente en nam gelijk een kijkje bij een aantal recreatieve locaties en ontwikkelingen in het noordelijke deel van de gemeente.

 • Burgemeesters Oldebroek, Nunspeet en Elburg interviewen veteranen

  04 juli 2020

  Bekijk de televisie-uitzending waarin burgemeesters Tanja Haseloop-Amsing, Breunis van de Weerd en Jan Nathan Rozendaal veteranen interviewen uit hun eigen gemeente. Deze gesprekken bieden een mooi inkijkje in het leven van deze veteranen. Want veteraan dat word je niet zomaar.

 • Een Koninklijke onderscheiding voor twee inwoners uit de gemeente Oldebroek

  03 juli 2020

  Op vrijdagmiddag 3 juli overhandigde burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek twee inwoners hun Koninklijke onderscheiding. Mevrouw Jannie Labots – Post en mevrouw Hennie van Werven – van Putten werden op 24 april al door de burgemeester verrast bij hun huis. Zij kregen toen de mededeling dat zij een Koninklijke onderscheiding zouden ontvangen. Vanwege de coronacrisis kon de jaarlijkse lintjesregen op dat moment niet door gaan. Inmiddels is er iets meer mogelijk en ontvangen landelijk alle gedecoreerden op 3 juli hun onderscheiding.

 • Regionale Veteranendag is dit jaar een televisieprogramma

  02 juli 2020

  De jaarlijkse regionale Veteranendag stond dit jaar gepland op zaterdag 4 juli 2020. Door de coronacrisis is de dag voor veteranen uit Nunspeet, Elburg en Oldebroek in een ander jasje gestoken. De drie gemeenten organiseren gezamenlijk een televisieprogramma voor en door veteranen.

 • Noodkreet aan het Rijk

  01 juli 2020

  Ook vanuit de gemeente Oldebroek een noodkreet aan het Rijk. We redden het financieel niet en willen onze inwoners de nodige zorg en ondersteuning kunnen blijven geven. Dus vragen wij het Rijk om een toereikende hand.