De laatste voor de vakantie

De wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

De laatste raadsvergadering voor het zomerreces ligt inmiddels een week achter ons. Traditioneel is die laatste vergadering in gemeenteland, maar ook voor mij, wel een beetje de aftrap van de zomer. Tegelijkertijd is het ook vaak nog wel een ‘heftige’ vergadering. Met bijvoorbeeld veel financiële onderwerpen. Belangrijk om goed met elkaar naar te kijken en over te spreken. 

Mooi aan de vergadering van vorige week was dat we konden constateren dat wethouder Engberts weer helemaal terug is van weg geweest. Hoe fijn is het om, na flink ziek te zijn geweest, gezond en vitaal de zomerperiode in te gaan. Dat is helaas nog voor lang niet iedereen die ziek is of is geweest door het corona-virus te zeggen. Maar we zijn blij dat we als college weer op volle sterkte zijn.

Ook heel fijn was het om deze vergadering wederom bij elkaar te kunnen zijn in de raadzaal. Voor mij als voorzitter van de vergadering maakt dat het een stuk makkelijker. Ik kijk de mensen liever rechtstreeks aan dan via een scherm. En ik kan me beter richten op de inhoud, en minder op de techniek.

Vanuit de gemeenteraad waren er gedurende de vergadering meerdere momenten waarop er complimenten waren voor het werk van onze medewerkers. Daaruit blijkt voor mij dat, ondanks alles, het werk binnen het gemeentehuis zo goed als het kon door is gegaan. Ook iets om blij mee te zijn.

Hoewel de raadsvergadering weer gewoon in het gemeentehuis kon, geldt dat voor heel veel andere dingen nog niet. De medewerkers van de gemeente werken nog zoveel mogelijk thuis, ikzelf overigens ook. Grote evenementen en bijeenkomsten mogen nog niet en alles met 1,5 meter afstand organiseren valt ook niet mee. 

Wat daardoor mogelijk wat onder druk komt te staan is uw mogelijkheid tot participatie, tot meedenken, meepraten en meedoen. En dat terwijl we dat juist zo belangrijk vinden. Eerlijk is eerlijk, zelfs zonder corona is het een uitdaging om iedereen mee te laten praten. Laat staan in de huidige situatie. Maar uw mening over plannen, initiatieven, voorstellen horen we graag. Alleen dan kunnen we er achter komen of we met elkaar de juiste dingen aan het doen zijn. Daarom blijven we kijken naar mogelijkheden, zowel voor persoonlijk contact als digitaal. Als u dan vooral doorgaat met ons te laten weten wat u van de plannen vindt, komen we er met elkaar vast en zeker goed uit.

Hartelijke groet,

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester

P.s. Volgende week gaat deze column waarschijnlijk over (vakantie)tradities. Wilt u meer weten over lokale tradities? Ga dan bijvoorbeeld op 25 juli even voor Kruutmoes of pannenkoeken naar het boerderijmuseum. Wie weet zie ik u daar…