Een Koninklijke onderscheiding voor twee inwoners uit de gemeente Oldebroek

Op vrijdagmiddag 3 juli overhandigde burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek twee inwoners hun Koninklijke onderscheiding. Mevrouw Jannie Labots – Post en mevrouw Hennie van Werven – van Putten werden op 24 april al door de burgemeester verrast bij hun huis. Zij kregen toen de mededeling dat zij een Koninklijke onderscheiding zouden ontvangen. Vanwege de coronacrisis kon de jaarlijkse lintjesregen op dat moment niet door gaan. Inmiddels is er iets meer mogelijk en ontvangen landelijk alle gedecoreerden op 3 juli hun onderscheiding.

Burgemeester Tanja Haseloop: “Deze ceremonie is anders dan we gewend zijn. Toch ga ik proberen u vandaag een feestelijk gevoel te geven. Het gevoel dat het vandaag om u draait. Het gevoel dat wij, en al deze mensen, blij met u zijn. Zoveel mensen die speciaal voor u gekomen zijn en die u een warm hart toedragen. En dat zijn er nogal wat.”
Burgemeester Haseloop sprak de gedecoreerden toe waarna zij de onderscheiding door hun partners opgespeld kregen. Vervolgens waren er nog bloemen en een speech van de aanvrager of familie. Na afloop stond er een hapje, drankje en een ijsje klaar voor de gedecoreerden en hun gasten.

Jannie Labots-Post

Mevrouw Labots – Post ontving haar Koninklijke onderscheiding vanwege verdiensten voor een lange en diverse lijst van maatschappelijke organisaties waar zij zich voor inzet. Op dit moment is zij vertrouwenspersoon voor Volleybalvereniging Blauw Wit. Ze is secretaris van Schuldhulpmaatje, al ruim twintig jaar bewindvoerder van haar schoonzus en ze bekleedt al minstens zeventien jaar diverse vrijwilligersfuncties bij de Gereformeerde Kerk Oldebroek. Ze stond onder andere aan de wieg van de Werkgroep Hongarije. Deze stichting geeft financiële en fysieke ondersteuning aan een gehandicaptentenhuis in Hongarije. Een betrouwbaar en betrokken vrijwilligster, met oog voor de mensen om haar heen en de medemensen verder weg.

Hennie van Werven-van Putten

Mevrouw van Werven ontving haar Koninklijke onderscheiding niet alleen vanwege de verschillende vrijwilligersactiviteiten die zij heeft gedaan, maar vooral ook vanwege de duur van het vrijwilligerswerk. Zij zet zich al ruim 35 jaar in voor de Vredeskerk Wezep-Hattemerbroek en al meer dan veertig bij de speeltuin en buurttuin aan de Wildekampsweg in Wezep. Ook heeft ze zich 24 jaar ingezet in verschillende (bestuurs-)functies voor Christelijk gemengd koor Hallelujah. Tegenwoordig is ze ook betrokken bij de zondagse diensten van Isala Zwolle. Een actieve en betrokken vrijwilligster die altijd voor anderen klaar staat.

Lintjesregen - Burgemeester met gedecoreerden