Geldzorgen? Niet gek, wel vervelend!

Heeft u financiële vragen, betalingsproblemen of schulden? Geeft u meer uit dan er binnen komt en lukt het maar niet daar verandering in te brengen? Heeft u hier stress over? Wacht niet en neem contact op met het Financieel Spreekuur van het Sociaal Team. Wij helpen u graag weer overzicht in uw financiën te krijgen. Onze hulp is altijd gratis.

Wethouder Liesbeth Vos: “Wij leven door de coronacrisis in een bijzondere tijd. Meer inwoners en ondernemers krijgen hierdoor te maken met financiële problemen. Of bestaande problemen worden groter. De overheid wil ook dan een helpende hand bieden. Zo helpt het Financieel Spreekuur van het Sociaal Team u graag. Zij zorgen ervoor dat u de hulp krijgt die bij u past.”

Hoe helpen we?

Vanuit het Financieel Spreekuur zorgen we er wekelijks voor dat de vragen rondom financiën, betalingsproblemen of schulden soepel worden opgepakt. Binnen het Financieel Spreekuur werkt het Sociaal Team van de gemeente samen met Humanitas, Schuldhulpmaatje, Stimenz sociaal raadslieden en Westerbeek schulddienstverlening. Een mooie samenwerking waardoor de juiste mensen voor u klaarstaan.

Hoe kom ik met het Financieel Spreekuur in contact?

De samenwerkende organisaties achter het Financieel Spreekuur zijn weer telefonisch bereikbaar. Elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op 0525 63 83 33 of sociaalteam@oldebroek.nl. We proberen uw vragen zoveel mogelijk telefonisch of via de mail te beantwoorden. Als het echt nodig is, plannen we een afspraak met u in, uiteraard volgens de op dat moment geldende RIVM-normen.

Vaak is één adviesgesprek al voldoende om weer grip te krijgen op uw financiële situatie. Soms is er meer hulp nodig. Vanuit het Financieel Spreekuur kunt u ook gebruikmaken van budgetbegeleiding en ondersteuning op financieel en psychosociaal gebied.