Regionale Veteranendag is dit jaar een televisieprogramma

De jaarlijkse regionale Veteranendag stond dit jaar gepland op zaterdag 4 juli 2020. Door de coronacrisis is de dag voor veteranen uit Nunspeet, Elburg en Oldebroek in een ander jasje gestoken. De drie gemeenten organiseren gezamenlijk een televisieprogramma voor en door veteranen.

Het televisieprogramma is zaterdag 4 juli om 10.00 uur te volgen via de televisiezenders van de drie lokale omroepen RTV Nunspeet, Lokale Omroep Elburg (LOE) en Loco (Oldebroek). De drie burgemeesters Breunis van de Weerd van de gemeente Nunspeet, Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg en Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek hebben meegewerkt aan het televisieprogramma.

Elke burgemeester interviewt een veteraan uit de eigen gemeente en deze gesprekken bieden een mooi inkijkje in het leven van deze veteranen. Want veteraan dat wordt je niet zomaar. Het resultaat is een programma dat ook voor niet-veteranen de moeite van het bekijken waard is. Het programma is na zaterdag 4 juli 10.00 uur ook terug te vinden via de gemeentelijke communicatiekanalen.

De drie gemeenten hopen volgend jaar weer een ‘echte’ Veteranendag te kunnen organiseren.