We doen het samen

De wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

Als er één woord is dat de afgelopen periode centraal stond, dan was dat voor mij het woordje ‘samen’. Alleen samen kunnen we corona stoppen, gezond blijven doen we samen. Door de corona-actualiteit zou je bijna vergeten dat het een woord is wat ook voor die tijd al heel goed bij Oldebroek paste.

Samen met inwoners werken we aan een fijn en leefbaar Oldebroek. Niet een taak voor mij als burgemeester, of voor de mensen in het gemeentehuis. Nee, een taak die we met elkaar oppakken. Voor en door Oldebroek, dat gaat in Oldebroek goed. Al jaren eigenlijk. Voor mij was Oldebroek voor Mekaar een nieuwe term, maar hier is het al jaren gemeengoed. Dorps- en wijkgericht werken, samen de agenda bepalen, dorpsbegrotingen en een overheid die openstaat voor initiatieven vanuit de samenleving. Het zijn zo maar wat voorbeelden van het ‘samen’ in Oldebroek.

Participatie, de mogelijkheid voor onze inwoners om mee te kunnen denken en mee te kunnen werken vinden we belangrijk. De afgelopen maanden stond ook dat enigszins onder druk. Een informatieavond, inspraakmogelijkheid, brainstorm, dorpsoverleg was en is nu eenmaal niet zo gemakkelijk georganiseerd. We nemen de coronamaatregelen natuurlijk heel serieus. Dit soort bijeenkomsten stonden haaks op de oproep ‘blijf thuis!’ en ook nu organiseren we nog niet graag grotere bijeenkomsten. We konden u dus niet zo gemakkelijk live ontmoeten en dat maakt het samenwerken even wat lastiger.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat we uw mening niet willen horen of uw initiatief geen ruimte willen geven. Juist wel! Werken aan een goed en leefbaar Oldebroek dat doen we echt samen, en daar komt corona niet zomaar tussen!

Hartelijke groet,
Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester