Juli 2021

 • Toeristisch Platform Oldebroek en gemeente samen aan de slag

  22 juli 2021

  Woensdag 21 juli 2021 ondertekenden Bob Bergkamp, wethouder recreatie en toerisme van de gemeente Oldebroek, en Sander de Haas, voorzitter van het Toeristisch Platform Oldebroek, een convenant. Met dit convenant bekrachtigen de partijen dat zij de komende jaren samen het actieprogramma van de toeristische sector gaan uitvoeren.

 • Oldebroek gastgemeente tijdens WK Volleybal Vrouwen in 2022

  20 juli 2021

  Gemeente Oldebroek wordt Official Team Host voor een land dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen. Het WK is van 23 september tot en met 15 oktober 2022. Oldebroek omarmt het grootschalige evenement onder meer door een team van een deelnemend land te huisvesten en verschillende WK-activiteiten te organiseren. De rol van gastgemeente kan de gemeente onder meer op maatschappelijk en economisch vlak voordelen opleveren.

 • Maak er een zomer van NIX van!

  20 juli 2021

  Het is zomer, voor jongeren een prachtige tijd. Dat betekent zonnen, BBQ'en, ijs eten, lekker ontspannen. Om twijfels te voorkomen, wees duidelijk naar uw kind. Dus niet roken en niet drinken onder de 18 jaar.

 • Gratis cursussen Grip op verwardheid

  20 juli 2021

  Ook dit najaar bieden de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek gratis trainingen Grip op verwardheid aan. U kunt deelnemen aan verschillende cursussen.

 • Asfalteringswerkzaamheden aan de Keizersweg en de Hessenweg in Wezep en Hattem

  20 juli 2021

  Vanaf woensdag 21 juli 18.00 uur tot donderdag 22 juli 06.00 uur vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Keizersweg en de Hessenweg. De Keizersweg vanaf de kruising met de Hanesteenseweg tot de Hessenweg in Hattem krijgt nieuw asfalt. De kruising Hanesteenseweg / Keizersweg is dus gestremd.

 • TONK-regeling verlengd, maak er nog gebruik van

  20 juli 2021

  Kunt u een financieel steuntje in de rug goed gebruiken? Veel mensen komen in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Bekijk of dit ook voor u geldt. U ontvangt dan een bedrag waarmee u uw woonkosten kunt betalen. Dit kan oplopen tot € 1000,- per maand!

 • Honderd jongeren doen mee aan Local Talent

  20 juli 2021

  Honderd jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit de gemeente Oldebroek doen mee aan het project Local Talent. De gemeente Oldebroek geeft de jongeren hiermee een extra kans om hun talent in te zetten of te ontdekken. In kleine groepjes werken de jongeren aan tutorials of voorlichtingsvideo’s. Zij krijgen hierin gratis professionele begeleiding. Zo worden vaardigheden ontdekt of verbeterd die waardevol zijn voor hun toekomst, maar ook voor die van een ander!

 • Over bloemen en bijen

  20 juli 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Aanneemovereenkomst voor Hart van Oosterwolde ondertekend

  16 juli 2021

  Op donderdag 15 juli 2021 ondertekenden Wim Prins (directeur Prins Bouw) en wethouder Bob Bergkamp de aanneemovereenkomst voor de bouw van het multifunctioneel centrum (MFC) Hart van Oosterwolde. Een idee dat vanuit een inwonersinitiatief ontstond, komt nu steeds dichterbij de realisatie.

 • Echtpaar Wolff uit Oldebroek 50 jaar getrouwd

  13 juli 2021

  Vrijdag 9 juli 2021 was het echtpaar Wolff 50 jaar getrouwd. Gerrit Wolff (76 jaar) komt uit ’t Loo en Jannie Wolff - van de Put (72 jaar) uit Oosterwolde. Ze gingen in 1971 wonen aan de van Pijkerenlaan in Oldebroek.

 • Zo trouw als een hond

  13 juli 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

  09 juli 2021

  Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli 6.00 uur ’s ochtends tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  08 juli 2021

  Op donderdag 8 juli 2021 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Spoorwegovergang Stationsweg Wezep vanaf 12 juli dicht

  08 juli 2021

  Van maandag 12 juli tot en met zaterdag 17 juli 2021 is de spoorwegovergang Stationsweg dicht vanwege werkzaamheden. Reis jij met vervangend vervoer vanaf NS station Wezep? Opstappen kan vanaf de zuidkant van het spoor (kant Gasterij De Zeuven Heuvels).

 • Wijzigingen in subsidieregels vanaf 2022

  06 juli 2021

  Verenigingen van ten minste 10 leden kunnen jaarlijks subsidies aanvragen voor hun activiteiten. Ieder jaar bekijkt het college van B&W de regelgeving voor alle subsidieaanvragen. De regels zijn opgenomen in het document ‘Nadere regel subsidies’.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 8 juli over?

  06 juli 2021

  Donderdag 8 juli 2021 begint om 19.00 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden plaats in de raadszaal.

 • Kinderen van de Looschool vergaderen met burgemeester

  06 juli 2021

  Een aantal weken geleden kreeg burgemeester Haseloop mooie formele brieven van de kinderen van de Looschool. Brieven met vragen, plannen en ideeën die zij graag met de burgemeester wilden delen.

 • Goed Bezig doeboek voor alle kinderen op de basisschool

  06 juli 2021

  Alle kinderen op de basisschool in de gemeente Oldebroek ontvangen voor de zomervakantie het Goed bezig doeboek. In dit speciale doeboek staan actieve opdrachten die kinderen thuis met het boekje uit kunnen voeren en activiteiten in de buurt waar ze aan deel kunnen nemen.

 • Nul, noppes, nada

  06 juli 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Maatregelen tegen geluidhinder rijkswegen Gelderland en Overijssel bekend

  05 juli 2021

  In het Meerjarenprogramma Geluidsandering werkt Rijkswaterstaat aan het verminderen van geluidhinder van rijkswegen bij woningen. Inmiddels is de regio Gelderland en Overijssel aan de beurt.