Juli 2022

 • De Duurzame Huizen Route

  29 juli 2022

  Heeft u plannen om te verbouwen? Of wilt u energie besparen in uw woning? Neem dan eens een kijkje bij huiseigenaren die u zijn voorgegaan op het online platform van de Nationale Duurzame Huizen Route.

 • Stremming Kerkdorp

  26 juli 2022

  Vanaf maandag 22 augustus tot en met vrijdag 23 september is Kerkdorp afgesloten voor al het doorgaande verkeer, dit geldt ook voor (brom)fietsers. In deze periode wordt de rijbaan voorzien van nieuw straatwerk.

 • Gratis zelftesten

  26 juli 2022

  Het Rijk heeft voor alle inwoners van de gemeente Oldebroek gratis zelftesten beschikbaar gesteld.

 • Tuin aanpakken? Vraag tuinsubsidie aan!

  26 juli 2022

  Wil je een groendak aanleggen, een regenwaterschutting plaatsen of tegels vervangen door planten? Voor deze en andere type maatregelen kun je subsidie krijgen!

 • Jeugdbestuurders gezocht

  26 juli 2022

  De eerste agenda van het jeugdbestuur van Waterschap Vallei en Veluwe is een feit. Het jeugdbestuur presenteerde onlangs de agenda aan een net zo trots dagelijks én algemeen bestuur van het waterschap.

 • Agrariërs en wethouders plaatsen borden tegen zwerfafval in weilanden

  26 juli 2022

  Om ervoor te zorgen dat er geen blikjes meer in de weilanden belanden, plaatsten agrariërs samen met wethouders Beerd Flier en Liesbeth Vos - Van De Weg afgelopen donderdag zes borden in de weilanden. Het doel is om bij inwoners en toeristen het bewustzijn te vergroten over de gevolgen van zwerfvuil voor koeien. Op de borden is een koe te zien met de tekst “Wij houden niet van blik en afval”.

 • Assertiviteitstraining in de Huiskamer van Wezep

  26 juli 2022

  In de Huiskamer van Wezep worden op de dinsdagavonden van 4 oktober tot en met 29 november assertiviteitstrainingen gegeven. Het gaat om 8 wekelijkse bijeenkomsten met een groep van maximaal 12 deelnemers. Op dinsdag 25 oktober is er geen training.

 • Vlaggen...

  26 juli 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Vervolg omgekeerde vlaggen

  22 juli 2022

  Eerder deze week zijn er in de gemeente Oldebroek, en dan met name in de kern Wezep, opnieuw veel vlaggen omgekeerd opgehangen aan gemeentelijke eigendommen.

 • Energietoeslag van €800,- naar €1.300,-

  19 juli 2022

  Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 een eenmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. Dit is de zogenaamde energietoeslag. De energietoeslag was in eerste instantie een bedrag van € 800,-. Het kabinet heeft besloten om dit bedrag te verhogen naar € 1.300,-.

 • Landelijk hitteplan

  19 juli 2022

  De komende dagen wordt het tropisch warm! Voor sommige van ons genieten, maar het kan ook gevaarlijk zijn.

 • Verlenging kortingsacties energiebesparing

  15 juli 2022

  Plannen om uw vloer te isoleren? Denkt u erover na om uw ventilatiesysteem te laten reinigen? Of toch een inductiekookplaat? Voor verschillende duurzame maatregelen kunt u nu korting krijgen tot en met 3 december dit jaar.

 • Afhalen reisdocumenten en rijbewijzen in de zomer

  14 juli 2022

  In de zomerperiode, van maandag 11 juli 2022 tot en met vrijdag 19 augustus 2022, is het afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen alleen mogelijk tijdens onderstaande openingstijden.

 • Verwijdering omgekeerde vlaggen op gemeentelijke eigendommen

  12 juli 2022

  Iedereen heeft het recht om op te komen voor hun belangen, zo ook onze boeren. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing: ‘’Wij begrijpen heel goed de zorgen van de boeren. Maar als gemeente hebben we ook rekening te houden met andere groepen die zich door deze acties gekwetst voelen. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan veteranen die opkwamen voor onze vrede en veiligheid. Het is niet de bedoeling dat voor een protest gemeentelijke eigendommen worden gebruikt’’.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 7 juli 2022?

  12 juli 2022

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 7 juli 2022 de volgende besluiten genomen.

 • Tweede veegplan Oldebroek ter inzage

  12 juli 2022

  Het college van Oldebroek stemde dinsdag 27 juni 2022 in met het in procedure brengen van het bestemmingsplan Tweede veegplan Oldebroek. In het plan zijn 24 locaties opgenomen, waarvan al eerder is besloten dat deze bij een volgende herziening moeten worden meegenomen in een nieuw bestemmingsplan. Het veegplan ligt vanaf woensdag 6 juli 2022 ter inzage.

 • Opening Vispark Toms Creek

  12 juli 2022

  Vrijdag 1 juli vond de opening plaats van Vispark Toms Creek, voorheen Forellenvijver H2O, aan de Middeldijk 20 te Hattemerbroek. Het park werd geopend door wethouder Liesbeth Vos.

 • Waterspektakel in Oldebroek

  12 juli 2022

  Om de zomervakantie te vieren, komt Goed Bezig op vrijdag 15 juli met een waterspektakel naar Sportpark Bovenmolen in Oldebroek! Er is onder andere een buikschuifbaan, flessenvoetbal en sponstrefbal.

 • Jeugdbrandweer en Jeugd Boa op het Meidoornplein

  12 juli 2022

  Op vrijdag 15 juli is het Meidoornplein van 14.00 – 16.00 uur bezet met de jeugdbrandweer en jeugd boa Martine Vonk. Ze staan hier om vragen te beantwoorden en een kijkje te geven in hun werkzaamheden.

 • Geen kans!

  12 juli 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Nieuw college gemeente Oldebroek geïnstalleerd

  08 juli 2022

  Tijdens de raadsvergadering van 7 juli zijn de nieuwe wethouders van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oldebroek geïnstalleerd. Wethouders Liesbeth Vos-Van de Weg (ChristenUnie) en Ben Engberts (SGP) waren al wethouder in het vorige college. Beerd Flier maakt de stap van veehouder naar wethouder (CDA). Samen met burgemeester Tanja Haseloop-Amsing vormen ze het nieuwe college van de gemeente Oldebroek.

 • Kopen misschien tóch mogelijk met Starterslening

  07 juli 2022

  Koop je je eerste huis in de gemeente Oldebroek, dan kun je gebruik maken van een starterslening.

 • Woningkavel te koop in Hattemerbroek

  07 juli 2022

  Op de locatie van de oude brandweerkazerne wordt een bouwkavel verkocht ten behoeve van een vrijstaande woning.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  07 juli 2022

  Op donderdag 7 juli 2022 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Gunning Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer ViaVé aan Willemsen-de Koning

  07 juli 2022

  Het college van de gemeente Elburg heeft mede namens de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde besloten het vervoer aan Willemsen-de Koning Groep B.V. te gunnen. Het gaat om het Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer in de eerst genoemde zes gemeenten. Zeewolde sluit alleen aan voor het leerlingen- en jeugdvervoer. De opdracht is aan Willemsen-de Koning gegund voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid om deze nog driemaal met een jaar te verlengen. De opdracht start per 1 januari 2023.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 7 juli over?

  05 juli 2022

  Donderdag 7 juli begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek.

 • Oldebroek, voor u

  05 juli 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Nieuwe taalvrijwilligers ontvangen certificaat

  04 juli 2022

  In totaal zijn 18 nieuwe taalvrijwilligers via het Taalpunt Oldebroek opgeleid om mensen te helpen bij het verbeteren van de basisvaardigheden. Op vrijdag 1 juli 2022 hebben deze vrijwilligers hun certificaat ontvangen uit handen van wethouder Liesbeth Vos - van de Weg. Bij het verbeteren van basisvaardigheden valt te denken aan lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.

 • ChristenUnie, CDA en SGP vormen coalitie in Oldebroek

  02 juli 2022

  ChristenUnie, CDA en SGP zijn overeengekomen de komende vier jaar samen de coalitie in Oldebroek te gaan vormen. ‘Oldebroek, voor u’ is de titel van de bestuursovereenkomst 2022-2026. De bestuursovereenkomst werd vanmorgen gepresenteerd en ondertekend. Naast deze bestuursovereenkomst zijn er ook afspraken gemaakt over de portefeuilleverdeling.

 • Gemeente Oldebroek sluit jaarrekening 2021 positief af

  01 juli 2022

  In de jaarrekening staat beschreven hoeveel geld er in 2021 binnenkwam en waar het geld van de gemeente Oldebroek aan uitgegeven is. Met de jaarrekening legt het college van burgemeester en wethouders verantwoording af aan de gemeenteraad.