Mevrouw Berends-Wolf geëerd met Koninklijke onderscheiding

Op donderdag 4 juli 2024 kreeg mevrouw Lubbertha Berends-Wolf uit Wezep een lintje opgespeld door locoburgemeester Liesbeth Vos - van de Weg. Zij ontving de Koninklijke onderscheiding tijdens het jubileumfeest ter ere van het 10-jarige bestaan van Careander Veldheem in Wezep.

Mevrouw Berends is voorgedragen voor haar verdiensten op het terrein van onder meer ouderenwelzijn, religieus leven en media. Locoburgemeester Vos: “Mevrouw Berends zet zich veel, graag en al heel lang in voor anderen. Ze besteedt met name veel tijd en aandacht aan zorgbehoevenden en ouderen. Dit alles doet ze bescheiden en met grote betrokkenheid. Vanwege haar uitzonderlijke bijdragen heeft Zijne Majesteit de Koning mevrouw Berends-Wolf benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ik ben trots dat ik deze onderscheiding mag uitreiken.”

Al sinds 1990, en nog steeds, zet mevrouw Berends - Beppie voor bekenden - zich wekelijks in voor de Christelijk Gereformeerde Kerk De Veste. Sinds de eeuwwisseling is ze actief bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) en al ruim 10 jaar voor meerdere woonzorgcomplexen in de wijde omgeving. Daarnaast was mevrouw Berends 15 jaar collectant voor diverse goede doelen én ondersteunde ze op de lokale radio LocoFM de wekelijkse programma’s Anschoev'n bie Reintien en de Muzikale Wenskaart.

Bij zorglocatie Veldheem in Wezep, waar mevrouw Berends haar lintje ontving, zet zij zich sinds 2017 zo’n vier dagen per week in voor  bewoners en cliënten. Ze heeft hier een verkoophoek met tweedehands spullen opgezet. Deze wordt dagelijks onderhouden en aangevuld. De opbrengst is inmiddels zo’n 25.000,- euro, maar mogelijk nog belangrijker is dat het een echte ontmoetingsplek is geworden voor bewoners, bezoekers en personeel. En dat is een geschenk van onschatbare waarde.

20240704-lintje-berends-wolf-I-web